Vi bruger træ - Vi planter træer

Skærsø Folkeskov

Den danske natur er blevet et stykke skov rigere. I samarbejde med Growing Trees Network Foundation har vi skrevet et stykke Folkeskov på 7500 træer ind i vores historie. 

En ny Folkeskov er på vej ved Skærsø

Den danske natur er blevet et stykke skov rigere

Nærmere bestemt en Folkeskov på intet mindre end 7500 unge bøge, gran- og egetræer, som vi har doneret og været med til at sætte i jorden med solid assistance fra et par store maskiner.

Drømmen om at kunne bidrage med mere skov i den danske natur er blevet realiseret i samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation.

Se de mange stemningsfyldte billeder fra en glad plantedag, og bliv klogere på projektet - og ikke mindst skovens rolle for dig og mig

Hvem ved - måske bliver du inspireret og får lyst til at plante dit eget træ?

Se levende billeder fra dagen med skovrejsning

Fakta om PLUS Folkeskoven:

Træers optag af CO² fra atmosfæren stiger over tid. Hvor meget de optager, findes der tabeller over*. De 7500 træer vil helt præcist optage: 

 • Efter 1 år: 9,32 ton
 • Efter 10 år: 93,75 ton
 • Efter 30 år: 581,25 ton

Kilde: Johannsen, V. K., Nord-Larsen, T., Vesterdal, L., & Bentsen, N. S., (2019). Kulstofbinding ved skovrejsning: Sagsnotat, 26 s.

Glimt fra en glad plantedag, hvor vi plantede 7500 træer

Det var en råkold novemberdag i 2021, da alle PLUS-medarbejdere og en lille flok af deres yngste familiemedlemmer trak i gummistøvlerne og mødtes på en mark ved det naturskønne Skærsø, som ligger i et smørhul mellem tre kommuner: Egtved i Vejle, Veerst i Vejen og Jordrup i Kolding.

Foran ventede nogle timer med smil om munden, 7500 unge træer og et stykke bar jord  – alt sammen arrangeret i samarbejde med Growing Trees Network Foundation.

Team PLUS instrueres i, hvordan træerne skal plantes

Hvad betyder skovene for vores klode?

 • Skovene kan sikre grundvandsressourcer.
   
 • Mere skov er med til at sikre biodiversiteten.
   
 • Skov optager CO² fra atmosfæren.
   
 • Skov giver rigere dyreliv til lands og i luften.
   
 • Skov giver mulighed for at dyrke friluftsliv.

Kilde: Johannsen, V. K., Nord-Larsen, T., Vesterdal, L., & Bentsen, N. S., (2019). Kulstofbinding ved skovrejsning: Sagsnotat, 26 s.

Både voksne og børn var med på dagen

Følg en skov vokse op

Følg med i skovens tidslinje herunder, og se billeder fra området efterhånden, som skoven vokser op

Skærsø Folkeskov

Skovens 1. år - 2021

De første år af skovens levetid er afgørende for, at træerne får udviklet et godt og stærkt rodnet. Derfor er skoven hegnet ind som beskyttelse mod rådyr.

Skærsø Folkeskov

Skovens 2. år - 2022

Bøgen er sprunget ud, og nye skud på nåletræerne titter frem i vores alle sammens nyplantede folkeskov, som ligger lidt uden for vores hovedkontor i Vejen. 

Se de smukke dronebilleder fra det nyplantede skovareal og naturen omkring Skærsø.

Skærsø Folkeskov

Skovens 3. år - 2023

Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Endnu et år er gået, og Skærsø Folkeskov er blevet et år ældre. Se de smukke dronebilleder fra det nyplantede skovareal ved Skærsø.