Den komplette guide til valg af Glashegn

Vi hjælper dig godt på vej med inspiration, råd og vejledning

Bevar udsigt, skab læ og privatliv med et glashegn

Den betagende udsigt mod langstrakte vidder og den frodige have, synet af byens pulserende liv fra altanen eller børnene, der leger på trampolinen .... Vi kender alle til glæden ved en smuk udsigt. Vores tanker finder ro og livskvaliteten øges.

Men knapt så skønt er det derimod, når vinden raser, regnen pisker ind, eller når forbipasserende på gaden udenfor har frit indkig til dit privatliv. 

Heldigvis har vi løsningen: Et glashegn. Det er et godt valg, når du ønsker at skærme af for vind og indkig og samtidigt bevare udsyn.

Er du i tvivl om, hvorvidt glashegn er den rigtige løsning? - Så læs med her, hvor vi deler inspiration og gode råd til valg af glashegn.

Glashegn til terrasse og have
Glashegn til terrasse og have

Værd at vide om glashegn - spørgsmål og svar

Glashegn til terrassen og altanen derhjemme eller på virksomheder er en smuk og vedligeholdelsesfri hegnsløsning.

Med et hegn i glas får du glæde af de mange fordele, der er ved et havehegn, men du får også et hegn, der matcher den moderne indretning og livsstil. 

Glashegn fås i mange varianter. Derfor kan der opstå mange spørgsmål:

Hvilket glashegn skal jeg vælge? Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige typer af havehegn i glas? Hvordan vedligeholder jeg glashegn? Og hvordan monterer jeg glashegn? 

Vi har samlet vores svar på siden her, så du let kan finde al den inspiration og viden, der skal til for at kunne vælge dit nye glashegn.

Vedligeholdelsesfrit havehegn til den travle familie

Måden vores dagligdag i dag er indrettet på, efterlader ikke meget tid og overskud til vedligeholdelse af hus, hegn og have. Det er de færreste, der virkelig nyder at slibe og male træprodukter.

Når vi endelig holder fri, ønsker vi i stedet at kunne finde ro, stresse af og nyde livet på terrassen med venner og familie. 

Derfor ser vi flere og flere, der vælger de vedligeholdelsesfrie løsninger, både når der bygges bolig og anlægges haver. Og det kan vi godt forstå. Her er glas et godt materiale; meget holdbart og 100% modstandsdygtigt overfor vejr og vind. Et hegn af glas vedligeholdes helt enkelt blot ved afvaskning med vand og sæbe efter behov. Lettere bliver det ikke. 

Glashegn til terrasse og have

Hvorfor vælge glashegn?

 • Glashegn kræver minimal vedligeholdelse; blot en afvaskning med vand og sæbe ved behov.
 • Glashegn bevarer udseendet gennem årene, trods vejr og vind.
 • Glashegn harmonerer smukt med omgivelserne.
 • Glashegn er enkle og moderne i udtrykket.
 • Glashegn er et tidløst valg af hegn, der skærmer mod vind og indkig.

Trin 1 - Valg af glastype til dit glashegn

Når du skal vælge hegn til din terrasse, altan eller veranda, så tænk over, om dit hegn udelukkende har til formål at skærme for vind, eller om det også skal skærme for indkig. Overvej også, hvad der vil passe til huset og omgivelserne.

Et hegn i frosted glas er eksempelvis praktisk, men det kan også forstyrre helhedsindtrykket.

Glasset til dit nye hegn fås i tre forskellige varianter: klart glas, frosted/matteret glas og glas med frostede felter.

Nedenfor kan du blive klogere på de forskellige typer. 

Læs mere om valg af hegn til terrasse på Bolius.dk her.

Klart glas

Glashegn med klart glas er det diskrete og næsten usynlige valg.

Her er ingen fare for, at hegnet forstyrrer helhedsindtrykket. Med dit valg af stolper kan du præge dit hegn, fremhæve detaljer ved huset og få et hegn, der er skræddersyet til jer. Se for eksempel effekten ved at vælge sorte stolper i enten komposit eller runde stolper i pulverlakeret stål: Her fremhæves det moderne udtryk. Med hegn i klart glas og stålramme fås et mere markeret udtryk. 

Når det kommer til funktion er hegnet i klart glas udelukkende afskærmning, der giver læ omkring en terrasse eller lignende.

Husk, at du med et klart glashegn må forvente hyppigere rengøring, da de vil blive snavsede præcist som husets vinduer. 

Fordele ved klart glas

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Åben for indkig
 • Kræver samme rengøring som dine vinduesruder
 • Findes i hærdet og hærdet lamineret glas
Glashegn til terrasse og have

Frosted glas - matteret

Glashegn med frosted glas, sandblæst glas, matteret glas – kært barn, har mange navne.

Denne type glashegn er ofte førstevalg, når der skal skærmes af omkring altaner, høje terrasser og verandaer. På områder, hvor der er frit udsyn til dit udeliv fra en villavej, byliv eller lignende, er det rart at kunne skærme af.

Det matterede glashegn er her yderst effektivt og skaber øjeblikkeligt privatliv og en rolig atmosfære i det område, der skærmes.

Frosted glas er også meget anvendeligt som rumdeler eller til brug i kombination med et træhegn. Ved at mikse hegnselementer i træ eller komposit med glas kan du skabe anderledes lysindfald og gøre din hegnsløsning mere let og elegant. 

Fordele ved frosted matteret glas

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Skærmer for indkig
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Findes i hærdet og hærdet lamineret glas.
Glashegn til terrasse og have

Glas med frostede felter

Glashegn med frostede felter er en mellemting mellem det 100% matterede og det transparente. Frostede felter er en gammel kinesisk trykkemetode, hvorved glas dekoreres med et mønster. Her er det små kvadratiske felter, der lader lys passere, men som alligevel forstyrrer og distraherer øjet og gør det vanskeligere at kigge ind.

Glas med frostede felter er et godt valg, hvis du synes, det matterede glas er for massivt, men alligevel ønsker en mere iøjnefaldende løsning end det klare glas. 

Fordele ved glas med frostede felter

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Skærmer for delvist indkig
 • Kræver samme vedligeholdelse som dine vinduesruder
 • Findes i hærdet glas
Glashegn til terrasse og have

Materialemix - kombinér træhegn, komposithegn og glashegn

Et mørkt træhegn eller komposithegn kan gøres lettere ved at tilføje elementer af glas. På den måde kan du bryde dit læhegn op, bevare udsyn og lade lyset passere, så der opstår smukke lysspild og skygger fra træer og omgivelser.

Vælg skråelementer, når du ønsker at bryde et højt hegn og skabe overraskende effekter. Skråelementer er også anvendelige og smukke som rumdelere mellem flere terrasser, altaner, rækkehuse eller blot en solrig krog i den private have. 

Plank Profilhegn glas
Artura hegn med glas

Trin 2 - Vælg tilbehør og stolper til Glashegn

Nu til det sjove! Når du har valgt glasset ud fra dine ønsker til funktion og udtryk, er det blevet tid til at vælge, hvilken type stolpe du ønsker.

Nu har du muligheden for at designe og skræddersy hegnet, så det kommer til at passe perfekt til omgivelserne og husets stil. 

Du kan også vælge, om glasset skal være med ramme i galvaniseret stål eller om hegnet skal kombineres med en glaslåge og afsluttes med en håndliste i klassisk varm mahogni, sort eller hvidt kernetræ.

Tip! Når du vælger stolper og hegn, så tænk over, om der er noget ved huset, du ønsker at fremhæve, om der er nogle materialer, der går igen, og om hegnet skal være diskret eller mere markant og iøjnefaldende.

Hvilke stolper og tilbehør kan du vælge?

 

 • Stolper i komposit - komposit er en blanding af træ og RePlast, der udnytter det bedste fra begge verdener. Læs mere om komposit her
   
 • Firkantede stolper i varmgalvaniseret stål
   
 • Sorte runde pulverlakeret stolper
   
 • Glas med ramme i galvaniseret stål
   
 • Glaslåge med lås og dørhåndtag i klart eller frosted glas
   
 • Håndlister i mahogni og kernetræ
Glashegn til terrasse og have

Hærdet eller hærdet lamineret glas - hvad skal du vælge?

Når du skal vælge glas, skal du tage højde for hegnets placering.

Skal dit hegn placeres over eller under 50 cm fra terrænet? Se forskellen på det to glastyper her:

Hærdet glas 6 mm 
Muliggør opsætning 0-50 cm over terræn. Ved eventuelt brud granuleres glasset i små ufarlige stykker.

Hærdet lamineret glas 8,76 mm
Skal anvendes ved opsætning over 50 cm over terræn. Glasset består af to lag hærdet glas, der er limet sammen om en folie. Brydes glasset, hæfter glassplinterne i folien.

Klik på filmen og se, hvordan det laminerede glas forbliver på folien, idet det knuses. Ved brud på hærdet glas granuleres glasset og falder til jorden.

Trin 3: Montering af Glashegn

Når hegnet kommer hjem til dig, mangler du blot det sidste trin, før du kan nyde dit nye glashegn. Heldigvis har vi gjort det så enkelt som muligt for dig at montere glashegnet.

I vores videoguide kan du se, hvordan du trin-for-trin let kan opsætte hegnet.

Ønsker du alligevel hjælp til montage, har vi et godt samarbejde med en række montører fordelt rundt i hele Danmark. De kender vores produkter ud og ind og kan hurtigt montere dit hegn. 

Se listen over PLUS-montører her.

 

Godt at vide om opsætning af Glashegn

Tip! Vær omhyggelig med, hvordan du opbevarer hegnet inden montering, så du undgår skader på dit nye glashegn.

Opbevaring af glas mens du gør klar til montage:
Placér altid glasset oprejst på et plant og stabilt underlag. Lad det hælde lidt på skrå mod en stabil flade og ikke direkte på jorden.

Flyt glaselementerne ét ad gangen:
Undgå at glas og kanter får ridser eller skader. Flyt derfor kun ét stykke glas ad gangen. Håndtering/flytning af glas bør minimeres, da det altid øger risikoen for skader.

Udsæt ikke glasset for sol eller regn:
Ved opbevaring er det vigtigt, at du beskytter glasset mod sol og regn. Vi anbefaler altid, at du som minimum overdækker delene med en presenning, også selvom hegnet leveres med plastomslag.

Se, hvordan du opsætter glashegn i filmen her.