Sendai hegn og låger fuldender haveplanen i Lenas nybyg

Se, hvordan Lena Smedegaard har tænkt hegn ind i haveplanen - og får skabt sammenhæng mellem havens rum og funktioner i det nybyggede hus i Herning. 

Vil du have inspiration til at tegne din haveplan?

Så kig med her, og bliv inspireret af Lena Smedegaards flotte hegnsprojekt med Sendai hegn, som skaber nye rum og afskærmning i haven. Du får også Lenas bedste tips til dit havedesign og valg af havehegn.

Lena og hendes familie er hundredmetermestre i at bygge og tegne nye huse. I alt har de 4 nybyggede huse i bagagen - og med deres fjerde og nyeste hus i Herning valgte de at vende processen lidt på hovedet.

Her blev udeområdet nemlig tegnet som det første. Ja, faktisk var der tegnet hegn på de allerførste grundskitser af hus og have. Dette viste sig, at være den ideelle metode til at få skabt sammenhæng mellem inde og ude.

Udforsk projektet her.


Rent visuelt kan hegn virkelig noget i et havedesign. Det virker afgrænsende og er med til at skabe rum. Vi faldt for Sendai med det samme på grund af transparensen i de lodrette lameller. Og så kunne vi se, at hegnet er af god kvalitet, og det betyder meget, at vi vælger produkter og materialer med lang levetid.

Lena Smedegaard

5 grunde til, at Lena har valgt Sendai Hegn

🌱 De lodrette lameller matcher husets træbeklædning samtidigt med, at hegnet skaber rum mellem forhave og baghave uden at lukke helt af.

🌱 Hegnet kan skæres til i bredden og på den måde tilpasses individuelle mål.

🌱 Den høje dobbeltlåge gør det muligt at køre en trailer om i baghaven.

🌱 Det lave hegn med enkellåge lukker baghaven af og sikrer, at hund og børn ikke løber for langt væk - samtidigt kan du som voksen træde hen over hegnet.

🌱 Alle hegnsfag og stolper leveres grundmalede og med alt, du skal bruge. Så kan du fokusere på monteringen.

Følg processen med opsætning af Sendai Hegn

"Du kan meget mere, end du tror."

Det er Lenas motto, når hun og familien kaster sig ud i nye projekter. Hele fællesskabet omkring det at bygge og skabe noget er vigtigt for familien - og de tager gerne både børn og bedsteforældre med i de fælles byggeprojekter. 

Lena tegner haveplanen i hånden, hvorefter hendes mand rentegner skitsen i et 3D-tegneprogram. Det giver plads til kreativitet, men gør det også muligt for dem at se, om hegnene har en passende højde i forhold til omgivelserne.

 


Hegnet giver et virkelig godt udgangspunkt for et vellykket gør det selv-projekt. Det er super nemt at gå til hegnsprojektet med de færdige elementer, med samlevejledningen og de forskellige YouTube-videoer, som viste os, hvordan vi skulle montere hegnsbeslagene og lågebeslagene på den rigtige måde.

Lena Smedegaard

Se resultatet af hegnsprojektet

Drømmen var at skabe små steder i uderummet, hvor du har lyst til at være. Med det transparente Sendai Hegn har familien fået skabt smukke afgrænsninger imellem havens forskellige rum.

Det høje hegn (180x140 cm) giver privatliv omkring husets forplads og indgangsparti uden at lukke helt af, og dobbeltlågen gør det muligt at køre en trailer om i baghaven. 

Det lave hegn (180x90 cm) med enkeltlåge bryder det åbne gangareal langs huset, og samtidigt sikrer det, at hund og børn ikke forvilder sig uden for matriklen. 

 


Vi har valgt de lodrette lameller, som matcher husets træbeklædning. Jeg er vild med, hvor smukt det spiller sammen med huset om omgivelserne - og praktikken i at kunne lukke af for hund og små børn.

 

Lena Smedegaard
Lenas haveplan med Sendai Hegn og havelåge
Lenas haveplan med Sendai Hegn og havelåge

Snup Lenas bedste råd til din haveplan

På hvilken måde bruger du dit uderum? Det er er det, der skal være afgørende for, hvordan du indretter det. Ofte hænger det sammen med, hvor du er i livet og hvad du drømmer om at bruge din have til - til nytte, hygge eller begge dele?

  • Placering er helt afgørende. Sørg for at trække det, du bruger mest tættere på huset.
  • Placér køkkenhaven, hvor der er sol, men et sted, du ikke nødvendigvis ser fra huset.
  • Prioritér små opholdssteder, hvor der er sol, læ, skygge, tørvejr – familien Smedegaard vil fx gerne kunne gå ud fra huset i tørvejr og sætte sig i noget blødt med en kop kaffe.
  • Vælg dine indretningsløsninger med omhu - og vælg kvalitet og gode materialer, så du er sikker på, at det holder længe.


Vi har tegnet flere huse - og vores erfaring er, at hvis udeområdet bliver det sekundære, så kan du ikke lege med små rum i de store uderum. Derfor tegnede vi denne gang udearealerne som det første.

Lena Smedegaard

Flere tips og gode råd til dit hegnsprojekt

Husk modulmål, når du opsætter hegn

Når du monterer hegn, er det vigtigt at kende til hegnets modulmål.

Derfor anbefaler vi altid, at du sætter stolper til ét hegnsfag ad gangen, da målene på de enkelte hegnsmoduler kan variere med få millimeter. 

Værktøj og materialer til opsætning af hegn - det skal du bruge

  • Et pælebor
  • Et målebånd
  • Nylonsnor 
  • Et vaterpas
  • Støbemix