Byg renovationsskjul, og gør affaldssorteringen til en leg

Få inspiration til at bygge flot afskærmning til dine skraldespande i indkørslen - og se eksempler på løsninger hos en familie i Vejen og Sønderjylland

Se, hvordan et renovationsskjul gør affaldssorteringen til en fornøjelse

Har du også fået mange nye skraldespande i indkørslen? Drømmer du om den perfekte afskærmning, der skjuler dine skraldepande?

Så er et skraldeskjul - eller et renovationsskjul, som vi kalder det - en rigtig god løsning.

Vi har designet et hav af varianter i flere forskellige materialer; komposit, træ, listehegn og stålespalier/rionet. Ens for alle vores renovationsskjul er, at de kan bygges i flere størrelser og kan rumme helt op til 4 skraldespande.

Gå på opdageles her, og få idéer til, hvordan du let kan skjule skraldespandene på en fin måde. Du kan også finde den nye sorteringsvejledning af affald fra 2021 og se opbygningen af renovationsskjul hos en familie i Vejen og Sønderjylland.

God fornøjelse.

Affaldssortering er en vigtig del af vores hverdagsrutiner og et fast indslag i uderummet - om vi synes om det eller ej. Vores nye renovationsskjul er ikke kun pænt at kigge på - det kan også gøre det nemmere og måske lidt sjovere at sortere, nu hvor spandene er arrangeret på række. Det er super nemt at overskue for alle i familien - uanset alder.

4 fordele ved et skraldeskjul i dit uderum

Formålet med de mange, nye skraldespande til de danske husstande er at gøre det lettere for os alle sammen at passe bedre på miljøet. 

I stedet for at sende glas, plast, metal, madaffald, m.v. til forbrændingsanlægget, kan vi - med blot en lille adfærdsændring og de nye sorteringsmuligheder - nu bidrage til at affaldet bliver genanvendt.

Men hvad får du ud af at have et skraldeskjul? 

Fold teksten ud her, og se fordelene.

Skraldespande er ikke ligefrem et kønt syn i en nydelig forhave eller indkørsel. De fylder og forstyrrer helhedsindtrykket. Men det er der heldigvis råd for. Med vores udvalg af skraldeskjul i forskellige designs, kan du gemme skraldespandene væk fra dit synsfelt.

Ved at opbevare skraldespande i et skraldeskjul kan du let overskue de mange spande. Samtidigt undgår du, at skraldespandene "kører" sig en tur eller vælter, når det blæser meget.

Når vi indretter os lækkert, får vi mere overskud i hverdagen. Så enkelt kan det siges.

Tænk over, hvor på din grund du placerer dine skraldespande. Renovationsfolkene bliver glade, når skraldespandene er lette at komme til. Med et renovationsskjul har du mulighed for at flytte skraldespandene ud til vejen uden at du kan se dem, hver gang du kommer hjem.

I galleriet her på siden kan du se et eksempel på indretning og placering af et skraldeskjul tæt på vejen, som samtidigt kombinerer en plads til postkassen.

Nye retningslinjer for affaldssortering i 2021

Fra 1. juli 2021 trådte ny sorteringsregler i kraft, så alle landets kommuner nu sorterer affald på samme måde. For mange af os medførte det, at vi fik flere spande til den private husholdning.

Det er Dansk Affaldsforening, der står bag de nye sorteringskriterer, som Miljøstyrelsen har fastlagt. 

Det kræver lidt tilvænning, men piktogrammerne og vejledningen gør det lettere at få indøvet de nye vaner med den korrekte sortering af affald. 

Find sorteringsvejledningen lige her

Hvilket renovationsskjul skal jeg vælge?

Se, hvordan et renovationsskjul kan se ud hos 3 forskellige familier
Hvilken er din favorit? 

Lund Renovationsskjul med 3 moduler

På den store landejendom har Jesper og familien brug for at få skraldespandene så tæt på vejen som muligt. På den måde kan renovationsmedarbejderne let komme til at tømme spandene, og familien slipper for at køre dem frem og tilbage. Samtidigt fungerer skjulet som et læhegn, så skraldespandene ikke vælter i blæsten.

Jesper har valgt Lund Renovationsskjulet, som er bygget op af vores klassiske hegn med planker i sort træ.

Efter montering af stolper og hegn har Jesper lagt fliser, så skraldespandene står stabilt. 

PLUS renovationsskjul LUND - 16671-15
PLUS renovationsskjul LUND - 16671-15
PLUS renovationsskjul LUND - 16671-15

Tokyo Renovationsskjul til 3 små spande

Tokyo Renovationsskjulet er kendetegnet ved de smalle trælister, som skaber et luftigt udtryk med kig til omgivelserne. 

Hos familien her fungerer renovationsskjulet både som afskærmning til skraldespande og som stativ eller holder til postkassen.

Det transparente design virker som et diskret og moderne indslag i uderummet. 

Tokyo 16640-15 under opbygning
PLUS renovationsskjul TOKYO - 16640-15
PLUS renovationsskjul LUND - 16671-15
PLUS renovationsskjul TOKYO - 16640-15
PLUS renovationsskjul TOKYO - 16640-15
PLUS renovationsskjul LUND - 16671-15

Futura Renovationsskjul til 2 spande

Familien i Vejen ønskede at skærme af for skraldespandene, som fyldte og tog opmærksomheden i den store flisebelagte forhave og indkørsel. 

Valget faldt på Futura Renovationsskjulet, som er bygget op af planker i skifergrå komposit.

Fordelen ved komposit er minimal vedligehold og lang holdbarhed. Produktet kræver udelukkende afvaskning med vand, så man slipper for at tænke på slibning og efterbehandling med træbeskyttelse/maling.

Se resultatet herunder. Nu er skraldespandene gemt væk, og skjulet fungerer samtidigt som en rumdeler imellem indgangsparti og cykelparkering.
 

PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1
PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1
PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1
PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1
PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1
PLUS renovationsskjul ARTURA - 16608-1

Følg PLUS på Instagram og bliv inspireret

Få tips til dit PLUS projekt, gode ideer til dit uderum og deltag i konkurrencer