Nannas første drømmehave med højbede og hønsehus

Følg med, når Nanna bygger sin første højbedshave og får høns i haven i familiens nye sekskantede hønsehus

Følg Nannas haveprojekter med hønsehus og højbedshave

Da Nanna Pretzmann og familien overtog deres nye hus, var haven som et tomt lærred, der bare ventede på at blive indrettet.

Her kunne de få rum til at udleve alle deres drømme om et levende og rart uderum - med plads til både høns, køkkenhave og afslapning.

Nanna tager dig med på rejsen og deler sine erfaringer med at samle højbede og hønsehus, at indrette, tilplante og byde de søde, små kyllinger velkommen til deres nye hjem. 

Følg med, og bliv inspireret. 

God fornøjelse.

Nanna Pretzmann etablerer højbedshave

Drømmen var at skabe et rum, som kunne samle os som familie, både til hygge og for at dyrke grønt. Hønsehuset og hønsene var en naturlig forlængelse og forstærkning af vores ønsker, og højbedene er en æstetisk tilføjelse til vores have.

 

Nanna Pretzmann

Projekt højbedshave

Følg samleprocessen af PIPE-højbedene

Fra bar jord til forhave fuld af liv

For familien Pretzmann fungerer højbedene både som et æstetisk og funktionelt element i haveindretningen. 

Da familien kiggede efter højbede faldt det endelige valg på PIPE-højbedene, fordi de er af høj kvalitet og samtidigt pæne at kigge på.

Og netop det æstetiske var vigtigt for Nanna, da placeringen er nøje gennemtænkt i den store forhave.

Først og fremmest ville familien gerne have de bedste betingelser for at dyrke grønt i højbedene, men de ønskede også at udnytte højbedene til rumdeling tæt på huset. 

Nu emmer haven af liv - både i højbedene, i hønsegården og med glade unger, som fiser omkring.

At højbedene både blev en praktisk og æstetisk tilføjelse til vores uderum var vigtig for os. Højbedene var meget nemme og hurtige at samle, og både små og store hænder tog fat.

 

Nanna Pretzmann

Inden vi startede processen havde vi blot en bar forhave. Kedelig vil jeg egentlig kalde den. Nu emmer den af liv. Både i højbedene, i hønsegården og med vores glade unger, som fiser omkring.

 

Nanna Pretzmann
Nanna Pretzmann etablerer højbedshave

Resultatet - højbedshaven gror

Nanna Pretzmann etablerer højbedshave

Projekt hønsehus

Følg samleprocessen af hønsehuset

Nannas hønsehus i skovbrynet

Selvom Nanna og hendes mand egentlig havde besluttet, at de ikke ville have høns igen, så kaldte omgivelserne i deres nye hus på liv og glade hønsefødder. 

Drømmen var at skabe et uderum, der kunne samle familien - og her var hønsehuset og hønsene en helt naturlig del af den drøm.

På den måde endte familien alligevel med at få et saml selv hønsehus i skovbrynet. Til glæde og gavn for hele familien.

Læs lidt om Nannas tanker om placeringen af hønsehuset, og følg med i samleprocessen af det nye sekskantede hønseslot.

Hvor skal hønsehuset placeres?

Høns i haven er givende for både børn og voksne. Men før du kan nyde alle glæderne, er det nødvendigt at overveje placeringen af hønsehuset.

Nanna og hendes mand, Dan overvejede nøje, hvor det nye hønsehus skulle placeres. Det er vigtigt både at tage højde for hønsenes velfærd og for familiens udeliv.

Hos familien Pretzmann blev hønsehuset helt bevidst placeret lidt længere nede i haven, lige i skovbrynet. På den måde er der god afstand til hus og køkkenhave.  

Der står det smukt, og det giver både sol og skygge til hønsene. Nanna og Dan havde forestillet sig, at hønsene på den måde ville holde sig fra køkkenhaven, men der tog de fejl. De spæner direkte ned til familien. Men det er nu også ganske hyggeligt, synes Nanna.

Høns i haven er noget af det hyggeligste, vi ved. Når de skraber rundt, klukker og giver liv, samtidig med, at vi hver dag kan hente frisklagte æg. Det er givende både for børn og voksne.

 

Nanna Pretzmann

Følg PLUS på Instagram, og bliv inspireret

Få tips til dit PLUS projekt, gode idéer til dit uderum, og deltag i konkurrencer