Bæredygtighed
Bliv klogere på vores værdier,
og hvordan vi arbejder med bæredygtige tiltag.
Vi bruger træ - Vi planter træer
Træ er en helt essentiel del af vores DNA og har været det siden grundlæggelsen i 1940 - derfor er det meningsfuldt for os at bidrage lokalt til at skabe nye skovområder i Danmark.
De danske skove spiller en stor rolle for klimaet, og genoprettelsen af skovene og mere vild natur har afgørende betydning for både mennesker, planter og dyr.
Derfor har vi allieret os med Growing Trees Network Foundation, og sammen skriver vi nye folkeskove i Danmark ind i vores historie.
Vi er stolte – og ikke mindst ydmyge – over på denne måde at kunne være med til at bidrage til oprettelsen af nye skovområder. Det er ikke kun godt for klimaet - det er også med til at sikre rent drikkevand, flere levesteder for planter og dyr, og nye områder til gavn for dit og mit friluftsliv.

FSC®-certificeret træ siden 2009
Uanset om du køber et shelter, nyt træhegn, plankemøbler eller et andet produkt af træ hos os, er du garanteret, at det er fremstillet af træ, som er certificeret. Ja, selv de engangs paller, som vores produkter transporteres på, er FSC®-certificerede.
Det betyder, at træet kommer fra en skov, hvor der stilles strenge krav til reetablering, så skovarealerne bevares generation efter generation. Samtidigt sikrer den uafhængige organistation bag FSC®-ordningen, at skovene drives med respekt for dyr, planteliv og mennekser.
PEFC-certificeret træ siden 2023
Ansvarlig skovdrift og skovbrug er vigtig for os, da størstedelen af vores produkter netop er fremstillet af træ. Som et led i bestræbelsen på at sikre produkter fremstillet af træ, der kommer fra ansvarlige kilder, har vi med PEFC tilføjet endnu en certificering til vores miljømærkning.
PEFC er en global organisation, der siden grundlæggelsen i 1999 har arbejdet med at udbrede bæredygtige skovbrug på hele kloden.
De bæredygtige skovbrug under PEFC er bundet op på en lang række kriterier og standarder fastlagt af PEFC.


CO₂-kortlægning: Vejen mod mere bæredygtig fremtid
CO₂-kortlægning er en central del af vores bæredygtighedsstrategi, som giver os mulighed for effektivt at reducere vores klimaaftryk. Vi stræber løbende efter at forbedre og optimere vores indsats for økologisk bæredygtighed ved at dokumentere og vurdere CO₂-aftrykket for hvert produkt.
I 2023 startede vi den officielle CO₂-kortlægning med fokus på Scope 1 (direkte emissioner) og Scope 2 (indirekte emissioner fra energiforbrug). Det har givet os mulighed for at begynde arbejdet med at reducere vores påvirkning i disse kategorier og forbedre præcisionen af vores beregninger.
I 2024 tog vi et vigtigt skridt ved for første gang at gennemføre kortlægning af alle tre Scope -kategorier i henhold til GHG-protokollen. Dette var en væsentlig milepæl, da vi nu havde en detaljeret analyse af vores CO₂-aftryk og dermed kunne identificere specifikke muligheder for at reducere emissionerne i hver kategori.
For at opnå bedre resultater samarbejder vi med NRGi, som hjælper os med at analysere vores energi- og ressourcestrømme. Det giver os mulighed for at identificere nye muligheder for at reducere vores CO₂-aftryk og optimere ressourceforbruget.
Bæredygtighedsstrategi: Reduktion af emissioner og optimering af ressourcer
Vores bæredygtighedsstrategi omfatter ikke kun reduktion af CO₂-emissioner, men også affaldsreduktion, optimering af emballage og ressourcebesparelse. Vi stræber efter at skabe en bæredygtig fremtid, hvor hver enkelt proces, fra valg af materialer til slutbrug af produkter, overholder miljøstandarderne.
Vi tror på, at vores CO₂-kortlægning er en vigtig del af denne proces. Gennem kortlægningen kan vi både vurdere vores påvirkning på miljøet, men også bekræfte vores engagement i bæredygtig udvikling og sikre en bedre fremtid for kommende generationer.
Badge for bæredygtighed
Som en del af vores bæredygtige initiativer har vi fået gennemført en grundig screening af vores bæredygtighedsprocedurer igennem EcoVadis, som er den førende leverandør af bæredygtighedsvurderinger og -oplysninger. Vurderingen omfatter 21 bæredygtighedskriterier indenfor kategorierne Miljø, Arbejdstager- og Menneskerettigheder, Etik og Bæredygtige indkøb.
I vores seneste vurdering fra maj 2024, fik vi et COMMITTED badge, som viser vores fremskridt og optimering af vores grønne indsats.
Badgen er en anerkendelse af vores engagement, og vi bruger EcoVadis’ vurdering til at forbedre vores præstationer, identificere risici og forstå, hvor vi kan forbedre os og gøre en større indsats. Vi er fast besluttede på konstant at øge ambitionerne og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

FN's Verdensmål
Vores arbejde med bæredygtighed hviler ganske enkelt på ønsket om at mindske vores klimaaftryk.
Som mange andre virksomheder bruger vi FN's verdensmål som rettesnor for nogle af vores indsatsområder. Du kan læse mere om de mål, som danner grundlag for de grønne indsatser hos os.

Hvor står vi?
PLUS understøtter målet om
Bæredygtig energi
Målet handler om at sikre en universel adgang til elektricitet til en overkommelig pris og øge andelen af vedvarende energi væsentligt.
PLUS A/S
PLUS arbejder aktivt verdensmål nr. 7 om bæredygtig energi.
Vi har siden 2019 udskiftet alle dieseldrevne trucks til eldrevne trucks. På vores 8.000 m² store lager er belysningen udskiftet til energibesparende LED-belysning.
Vi har indgået aftale med vores leverandør af el om udelukkende at modtage grøn strøm.
Vores partner/leverandør
Særligt gennem samarbejdet med FSC® og PEFC® – certificeret skovbrug – kan vi understøtte verdensmålet om bæredygtig energi.
Brugen af certificeret træ som energikilde i form af flis eller presset savsmuld til pellets (resttræ eller træ fældet til formålet og dyrket under FSC® eller PEFC®-certificeringen regler om genplantning) kan mindske CO2-udslip og fremme verdensmål nr. 7 om bæredygtig energi.
PLUS understøtter målet om
Anstændige jobs og økonomisk vækst
Målet handler om at fremme økonomisk vækst ved at skabe højere produktivitet og teknologiske gennembrud og opnå fuld og produktiv beskæftigelse og anstændige jobs for alle kvinder og mænd i 2030.
PLUS A/S
Som virksomhed kan vi direkte påvirke dette verdensmål.
For det første kan vi sikre ordentlige og rimelige arbejdsforhold for alle medarbejdere.
For det andet er Verdensmål 8.2, som handler om højere produktivitet gennem øget diversificeret teknologisk udvikling og innovation, en væsentlig del af vores DNA.
Igangværende projekter vedrørende øget digitalisering er et eksempel på, at vi i høj grad bidrager til at sikre den økonomiske vækst og udvikling til gavn for hele virksomheden.
Vores partner/leverandør
Vore samarbejdspartnere bidrager gennem brugen af FSC®- eller PEFC®-certificerede produkter i høj grad til at understøtte Verdensmål nr. 8 - især underpunkterne 8.4, 8.5 8.7 og 8.8.
Disse mål sigter mod at fremme effektiv brug af ressourcer, genbrug og sikring af de ansattes rettigheder.
PLUS understøtter målet om
Ansvarlig forbrug og produktion
Målet handler om effektiv styring af vores fælles naturressourcer, og måden vi bortskaffer giftigt affald og forurenende stoffer samt at tilskynde industrier, virksomheder og forbrugere til at genbruge og reducere deres affald.
PLUS A/S
PLUS har siden 2009 været FSC®-certificeret, og vi har i den periode således udelukkende solgt certificeret træ.
Dermed har vi bidraget væsentligt til delmål 12.2 om bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer.
Med udgangspunkt i at vores produkter skal kunne leveres til kunden uden transportskader, optimerer vi løbende vores emballage.
Der, hvor emballagen ikke kan minimeres yderligere, anvendes hovedsageligt emballage bestående af genanvendte materialer.
Således møder vi verdensmålets underpunkt 12.5 om minimering af affaldsmængden gennem reduktion, genvinding og genbrug.
Pap, stål, plast og træ sorteres på vores lager og afleveres til genbrug.
Vores partner/leverandør
Vi har indgået aftale med Norsk Elkraft Danmark A/S, der sikrer at vi udelukkende forsynes med grøn strøm, der belaster miljøet med mindre CO2. Hermed mødes verdensmål underpunkt 12.6.
FSC®- eller PEFC®-certificerede leverandører og samarbejdspartnere bidrager til verdensmålets underpunkter 12.2, 12.6, 12.8 ved at gøre det muligt for forbrugerne at købe certificeret træ, genbrugstræ og skabe rammer for træproducenterne, som de kan administrere ressourcerne indenfor.
Bæredygtig energi
Målet handler om, inden år 2030, at bevare og genoprette brugen af terrestriske økosystemer som skove, vådområder, tørre områder og bjerge, og fremme bæredygtig forvaltning af skove og standsning af afskovning.
PLUS A/S
Gennem udelukkende at købe FSC®- eller PEFC®- certificeret træ bidrager PLUS til delmål 15.1, 15,2, 15.5.
Vi ønsker desuden at gå i dialog med de leverandører, som i dag leverer Mix 70% - træ fra forskellige kilder - om muligheden for, at de kan nå op på 100 % FSC®.
PLUS kan bidrage yderligere gennem køb af papir og pap, der er FSC®-mærket, ved at anvende paller af genbrugsmateriale og i det hele taget minimere forbrug af papir, pap og andre ressourcer.
Vores partner/leverandør
Især gennem vores samarbejde med FSC® og PEFC® - kan vi fremme verdensmålet om bæredygtig energi.
Brugen af certificeret træ som energikilde i form af flis eller presset savsmuld til pellets (resttræ eller træ fældet til formålet og dyrket under FSC® eller PEFC®-certificeringens regler om genplantning) kan mindske CO2-udslip og fremme verdensmål nr. 7 om bæredygtig energi.
ReTex-møbelplanken - 100% reddet tekstil og plast
Nye materialetyper og genanvendelse af ressourcer
Vi vil ikke være belærende, for vi ved godt, at livet og hverdagen skal hænge sammen - samtidigt med, at vi hjælper hinanden med at passe godt på vores planet.
Vi vil gerne gøre det muligt for dig at gå en anden vej end den traditionelle, når du skal vælge materialer til din haveindretning.
Derfor har vi lanceret en møbelplanke i vores sortiment, fremstillet af 100% genanvendt tekstil og plastfolie. Ved hjælp af banebrydende teknologi forvandles tøj, tekstilrester og plastfolie til et hårdt materiale med en helt unik struktur og overflade.
Vi kalder planken for ReTex.
Ved at vælge møbler i ReTex er du med til at støtte op om at bruge nogle af de ressourcer, vi allerede har til rådighed i stedet for at producere nyt.

At arbejde med bæredygtighed er for os en fortløbende process, som hele tiden udvikler sig - og målet flytter sig i takt med verden omkring os. Men vi er på vej.
