Følg opsætningen af en havepavillon

Gør din havedrøm til virkelighed – byg en smuk pavillon i træ til haven

Og få ekstra kvadratmeter med udsigt til det grønne

Lis Fog

Lis Fog

Produktudvikler

Som uddannet møbelarkitekt og med knapt 20 års erfaring, har jeg udviklet mange PLUS-produkter gennem tiden. Allerhelst skaber jeg produkter i træ, som er et mine yndlingsmaterialer at arbejde i.

Byg en pavillon i haven, og gør den til familiens fristed

Der er ingen tvivl om, at en havepavillon i træ står højt på mange haveejeres ønskelister. 

Drømmen om at kunne nyde eftermiddagskaffen i den tidlige forårssol - eller de lune sommeraftener i det lille, moderne lysthus i haven lever hos mange. Og det forstår vi godt - en pavillon er et fantastisk uderum til både hverdag og fest.

Derfor har vi samlet en masse råd og vejledning om vores byggesæt til pavilloner til haven og sommerhuset og giver dig inspiration til, hvordan du kan indrette dit nye havehus, så det passser til dit behov.

Læs med og se, hvordan Poul har bygget familiens personlige pavillon med sider af glas - og gjort den til et dejligt fristed i haven.

Livet er for kort til ikke at få gjort noget ved de store havedrømme - Derfor har vi designet vores bud på et moderne lysthus. En pavillon til haven i et lækkert design af træ og med store partier af glas. Det hele leveres som et byggesæt med en overskuelig samlevejledning. Og når huset er bygget, venter det hyggelige med at indrette de ekstra kvadratmeter, så pavillonen indbyder til afslapning, samvær og til at tænke tanker i en travl hverdag. Det kan da kun blive et hit. 

.. Hanne Larsen, PLUS A/S

Fra levering til indretning

Se mulighederne med en byg selv pavillon i haven hos gør-det-selv-manden, Poul Sloth

På en dejlig, naturskøn grund med udsigt til marker, hav og den høje himmel har Poul bygget en pavillon – nærmere bestemt en Multipavillon. 

Følg processen herunder, og bliv klogere på spørgsmål som fx hvordan bygger man en pavillon? Hvordan samler man? og hvad koster det at bygge egen havepavillon? Du kan også se, hvordan Poul har gjort underlaget og fundamentet klar til opsætning. 

Drøm dig væk til dette sted, hvor hele familien kan nyde massevis af udetimer – og her få et afbræk fra hverdagens trummerum. Og når solen titter frem på den køligere årstid, kan du med varme tæpper, skind i stolesædet og stearinlys få meget større glæde af haven og udelivet - trods kulde og blæst.

Se alle variationer af PLUS 4835 Multipavillon her

Hvordan bygger du en pavillon i træ? Se her, hvor let det er

At bygge en pavillon er slet ikke så vanskeligt, som du måske tror. Poul, der beskriver sig selv som en helt almindelig gør-det-selv-mand, har gjort det hele selv, blot med en hånd fra konen i ny og næ. 

Med vores byggesæt til en Multipavillon, som du kan se på den lille video her, får du alle materialerne til projektet leveret samlet. 

Hvor lang tid tager det at bygge en pavillon?
Du skal regne med en montagetid på cirka 8 timer for 2 personer til selve pavillonen. Herudover kommer selvfølgelig tiden til forberedelse af fundamentet og lægning af tagpap eller shingles. Men på bare én weekend kan din nye pavillon stå klar. 

 

Køb Poul's pavillon her - PLUS Multipavillon 4835
Forberedelse af underlaget

Trin 1 - klargøring af underlaget og fundamentet til opsætning af pavillonen

Poul har valgt at placere den nye multipavillon på græsplænen umiddelbart ved siden af fliseterrassen. Det bløde og ujævne underlag gør det nødvendigt med et grundigt forarbejde. 

Her kan du se de første spæde skridt med opmåling og nedgravning af stolpesten, således at "huset" hæves en smule fra jorden og kommer til at stå i vater. Du kan også bruge fundablokke til at lave fundamentet med, som Tina Dalbøge har gjort med sit projekt

Læs mere om de forskellige typer af fundament her. Har du ikke mod på selv at klargøre fundamentet, kan vi varmt anbefale at benytte en fagmand til denne del af opgaven.  

Trin 2 – Byggesættet til Pouls pavillon er leveret og venter nu bare på opsætning

Når underlaget er klar, kan emballagen fjernes, og de enkelte dele pakkes ud. Vent med pakken med vinduer og døre til sidst, da det er vigtigt, at glasset ikke står på et fugtigt underlag. 

Som du kan se, kan det hele snildt ligge i tørvejr i din carport eller garage, indtil du er klar til at gå i gang med arbejdet.

Vi har gjort det så enkelt som muligt for dig at bygge en pavillon til haven selv, da alt træ leveres i tilpassede længder, og du derfor kun skal koncentrere dig om at samle. 

Levering af samlesæt til pavillonen

Efterbehandling og vedligehold

Trin 3 – Tid til efterbehandling og maling af pavillonen undervejs i opsætningen

Selve skelettet til pavillonen er nu samlet, og der kan holdes rejsegilde.

Som du kan se, har Poul taget sig en velfortjent pause og lader nu fruen stå for det flotte malerarbejde. Valget er faldet på en neutral hvid både indvendigt og udvendigt. Du kan se en sortmalet pavillon med hvidmalet inderside her

Det er klogt at gå i gang med malingen halvvejs i opsætningen, og før der kommer vinduer og døre i. Det sparer dig for en hel del afdækning/malertape. 

Husk, at træet skal være helt tørt, når du maler, så hold øje med vejrudsigten, og sæt i gang når regnvejret er taget på sommerferie.

 

Efterbehandling og montering af vinduer

Trin 4 – Montage af pavillonens sider, dobbeltdøre og vinduer

Når malingen er tørret kan bagsiden, dobbeltdørene og vinduespartierne sættes i. Og dem har familien sørget for at male før opsætning, og før der skrues beslag på. Alt sammen for at undgå for meget arbejde og bøvl med afdækning og malertape. 

For at skabe sammenhæng og forbinde pavillonen med resten af matriklen, lægges der fliser hele vejen rundt, og der etableres et trin ned til den eksisterende fliseterrasse. 

Poul og konen har indrettet pavillonen med møbler i varme farver og naturmaterialer

Trin 5 – Styling og indretning af havepavillon – indret et uderum med fine fund og naturmaterialer

Findes der noget mere hyggeligt i haveindretningen end at style og finde de sidste effekter og detaljer til indretningen, der gør havemiljøet til dit yndlingssted?

Vi elsker at kombinere nyt, lækkert interiør med fund fra genbrug og arvestykker - og vi synes, at Poul og hans kone har formået at sætte et personligt præg på den nye pavillon på en måde, så indretningen matcher omgivelserne.  

Slagbænken med flot patina, en bambusstol og store skind i stolesæderne sætter lige prikken over i'et i denne superflotte pavillon.

Tip til indretning af havemiljø
Brug materialer fra naturen til din indretning af rum i dit havemiljø: Det kan fx være skind, flet, havemøbler i træ (særligt drivtømmertræ har flot patina) zinkbaljer, bambus og lignende. Disse materialer er med til at skabe ro og harmoni og larmer ikke i omgivelserne. 

Få inspiration til indretning af havehuset her

Indretning af pavillon

Et voilá – et styk multipavillon i naturskønne omgivelser

Poul har valgt den helt rigtige placering til pavillonen – et sted med sol og lidt læ fra hækken bagved – og ikke at forglemme: en fuldstændig forrygende udsigt!

Og inde fra huset har man kig til den fine og dekorative udestue, som om vinteren er lyst op af hyggelige julelys. 

Finere bliver det vist ikke.

Et hav af variationer og individuelle løsninger i pavilloner til haven – hvilken passer til dig?

Pavillon, lysthus, tehus, havehus, udestue – kært barn har mange navne - og når det kommer til byggestil og design, findes der mindst ligeså mange variationer.

Nogle drømmer om en romantisk, 6 kantet pavillon med spidst tag og sider - med kig til alle verdenshjørner. Andre om et design i mere moderne og enkel byggestil, der minder om en udestue med store åbne glaspartier og dobbeltdør, som inviterer indenfor. 

Er du mest til det sidste, som den Poul her har opsat, kan du kigge nærmere på vores Multipavillon nederst på denne side.

Pavillonen har en lethed i designet, der gør, at den matcher de fleste huse og omgivelser. Vælg mellem forskellige varianter, alt efter, hvor mange vinduer du ønsker, og om du vil have gulvpakke med. 

Vidste du …

Vidste du, at vores helt egen nationaldigter H.C. Andersen skrev digtet Sorgenfri i en lille pavillon i den romantiske have ved Hindsgavl Slot (eller et tehus, som man kaldte det på den tid)? Her sad digteren midt i alt det grønne og skriblede med udsigt ud over Lillebælt.

Det er ikke så mærkeligt, at det netop er havepavilloner, der danner rammerne om kreativ og kunstnerisk udfoldelse både dengang og i dag. For her i de grønne omgivelser, i ly for vind og vejr, kan man lade tankerne vandre - eller bare finde ro for en stund. 

Se alle vore pavillon modeller her

PLUS 4835-8 shelter
PLUS 4835-6 shelter

Hvad koster en Multipavillon?

Vælger du et pavillon byggesæt hos os, kan du finde det til priser startende fra 29.990,- . Samlesættet indeholder alt, hvad du skal bruge, så du slipper for at "tænke selv", som Poul så fint har beskrevet det.

Vil du have gulv med, kan du tilvælge en komplet afskåret gulvpakke på mål, så du både har strøer og brædder klar til at lægge med det samme.

Se, hvad Poul siger, om sit køb hos os. 

 

 

Jeg synes, det færdige resultat virker som et solidt produkt, og vi synes pavillonen har et pænt design, der passer godt ind til vores hus' udseende (…) nu kan vi nyde havudsigten fra vores nye udsigtsplads i haven. 

Tænker også jeres totale pris på samlesættet ikke er langt fra en "egen" løsning, som jo ville give noget mere besvær og flere fejlsituationer set med mine øjne.

 

.. Poul om hans oplevelse af pavillonen

Hvad siger loven, når man bygger havepavillon?

Bemærk: Denne pavillon kræver ikke umiddelbart en byggetilladelse, da grundarealet er under 50 m² - Men vi anbefaler, at du er opmærksom på afstand til skel mod nabogrund.

Læs meget mere i bygningsreglementet og spørg eventuelt din lokale tekniske forvaltning og tjek eventuelle servitutter for kommunen.

Før du kaster dig ud i byggeri eller opsætning af en pavillon i haven, er det vigtigt at orientere sig i reglerne omkring opførelse af byggeri.

 

Fakta om opførelse af sekundær bebyggelse

Uanset om du skal søge byggetilladelse eller ej, så er der særlige krav, du skal kunne overholde ved placering og byggeri af redskabsrummet: 

 • Afstand til skel skal være mindst 2,5 meter.
 • Højden på bygningen må max være 2,5 meter.
 • Hvis afstanden ikke kan overholdes, er der yderligere krav til, hvordan skuret skal opføres.

Her kan du købe din pavillon

 •  

  Multi Pavillon model 2 m/14 vinduer og 1 dobbeltdør - ekskl. gulv

   Vejl. pris inkl moms.
   DKK41.990,00
   Bestil her
  •  

   Multi Pavillon model 3 m/10 vinduer, 2 træelementer, 1 dobbeltdør - ekskl. gulv

    Vejl. pris inkl moms.
    DKK41.990,00
    Bestil her
   •  

    Multi Pavillon model 4 m/6 vinduer, 4 træelementer, 1 dobbeltdør - ekskl. gulv

     Vejl. pris inkl moms.
     DKK41.990,00
     Bestil her
    •  

     Multi Pavillon model 5 m/2 vinduer, 6 træelementer, 1 dobbeltdør - ekskl. gulv

      Vejl. pris inkl moms.
      DKK41.990,00
      Bestil her
     •  

      Multi Pavillon model 6 m/14 vinduer og 1 dobbeltdør - inkl. gulv

       Vejl. pris inkl moms.
       DKK45.990,00
       Bestil her
      •  

       Multi Pavillon model 7 m/10 vinduer, 2 træelementer, 1 dobbeltdør - inkl. gulv

        Vejl. pris inkl moms.
        DKK45.990,00
        Bestil her
       •  

        Multi Pavillon model 8 m/6 vinduer, 4 træelementer, 1 dobbeltdør - inkl. gulv

         Vejl. pris inkl moms.
         DKK45.990,00
         Bestil her
        •  

         Multi Pavillon model 9 m/2 vinduer, 6 træelementer, 1 dobbeltdør - inkl. gulv

          Vejl. pris inkl moms.
          DKK45.990,00
          Bestil her
         

         Følg PLUS på Instagram og bliv inspireret

         Få tips til dit PLUS projekt, gode ideer til dit uderum og deltag i konkurrencer