Værd at vide om glashegn

Den komplette guide til valg af glashegn

Vi hjælper dig godt på vej med inspiration, råd og vejledning

Køb glashegn Se billedgalleri
Lis Fog

Lis Fog

Produktudvikler

Som uddannet møbelarkitekt og med knapt 20 års erfaring, har jeg udviklet mange PLUS-produkter gennem tiden. Allerhelst skaber jeg produkter i træ, som er et mine yndlingsmaterialer at arbejde i.

Bevar udsigt, skab læ og privatliv med et glashegn

Den betagende udsigt mod langstrakte vidder og den frodige have, synet af byens pulserende liv fra altanen eller børnene, der leger på trampolinen .... Vi kender alle til glæden ved en smuk udsigt. Vores tanker finder ro og livskvaliteten øges.

Men knapt så skønt er det derimod, når vinden raser, regnen pisker ind, eller når forbipasserende på gaden udenfor har frit udsyn til dit privatliv. 

Heldigvis har vi løsningen: Et glashegn. Det er et godt valg, når du ønsker at skærme af for vind og indkig og samtidigt bevare udsyn.

Er du i tvivl om, hvorvidt glashegn er den rigtige løsning? - Så læs med her, hvor vi deler inspiration og gode råd til valg af glashegn.

Værd at vide om glashegn - spørgsmål og svar

Glashegn til terrassen og altanen derhjemme eller på virksomheder er en smuk og vedligeholdelsesfri hegnsløsning.

Med et hegn i glas får du glæde af de mange fordele, der er ved et havehegn og et gelænder, men du får også et hegn, der matcher den moderne indretning og livsstil. 

Glashegn fås i mange varianter, og vi ved, at mange overvejelser og spørgsmål trænger sig på:

 • Hvilket glashegn skal jeg vælge? Skal det være komposithegn med glas, frosted glashegn, klart glashegn eller glashegn med frostede felter?
 • Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige typer af havehegn i glas?
 • Hvordan vedligeholder jeg glashegn? 
 • Hvordan monterer jeg glashegn?

Vi har samlet vores svar på siden her, så du let kan finde al den inspiration og viden, der skal til for at kunne vælge dit nye glas hegn.

Køb glashegn her

Glashegn fra PLUS – kvalitet, funktion og design i fin forening

Vælger du glashegn fra PLUS, er du sikret et hegn, der er fremstillet af de allerbedste materialer. Vores designere har kræset for de små detaljer og finesser, og med de holdbare glasbeslag og glaselementer får du et hegn, hvor kvalitet og sikkerhed med garanti er i top. 

Vores designværdier
Den nordiske tilgang i form af lethed og enkelhed er vigtige værdier i vores design. Det er vores ønske at gøre det let for dig at finde en hegnsløsning, der gør din bolig og dit udeliv til en smuk og afstemt helhed.

Vi synes, det er vigtigt at en ny hegnsløsning afspejler stilen og stemningen i resten af dit hjem og dine omgivelser. 

Læs mere om PLUS kerneværdier her

Vedligeholdelsesfrit havehegn til den travle familie

Måden vores dagligdag i dag er indrettet på efterlader ikke meget tid og overskud til vedligeholdelse af hus, hegn og have. Det er de færreste, der virkelig nyder at slibe og male træprodukter.

Når vi endelig holder fri, ønsker vi i stedet at kunne finde ro, stresse af og nyde livet på terrassen med venner og familie. 

Derfor ser vi flere og flere, der vælger de vedligeholdelsesfri løsninger, både når der bygges bolig og anlægges haver. Og det kan vi godt forstå. Her er glas et godt materiale; meget holdbart og 100% modstandsdygtigt overfor vejr og vind. Et hegn af glas vedligeholdes helt enkelt blot ved afvaskning med vand og sæbe efter behov. Lettere bliver det ikke. 

Læs med her og bliv klar til at vælge dit nye glashegn.

Glashegn med silketrykt glas og stolper i galvaniseret stål
Glashegn med klar glas og stolper i komposit

Hvorfor vælge glashegn?

Generelt for glashegn gælder det, at de …

 • kræver minimal vedligeholdelse; blot en afvaskning med vand og sæbe ved behov.
 • bevarer udseendet gennem årene, trods vejr og vind.
 • harmonerer smukt med omgivelserne.
 • er enkle og moderne i udtrykket.
 • er et tidløst og sikkert valg af hegn, der skærmer mod vind, indkig og fald fra højden.
Se flere billeder af frosted glashegn her

Trin 1: Valg af glas - Tænk over formål og funktion

Hvilke glastyper kan jeg vælge? 

Glasset til dit nye hegn fås i tre forskellige varianter: klart glas, frosted/matteret glas og glas med frostede felter. Nedenfor kan du blive klogere på de forskellige typer. 

Læs mere om valg af hegn til terrasse på Bolius.dk her.

Tip! Når du skal vælge hegn til din terrasse, altan eller veranda, så tænk over, om dit hegn udelukkende har til formål at skærme for vind eller fald fra højderne, eller om det også skal skærme for indkig. Overvej også, hvad der vil passe til huset og omgivelserne. Et hegn i frosted glas er eksempelvis praktisk, men det kan også forstyrre helhedsindtrykket.

Klar glas

Glashegn med klar glas er det diskrete og næsten usynlige valg.

Her er ingen fare for, at hegnet forstyrrer helhedsindtrykket. Med dit valg af stolper kan du præge dit hegn, fremhæve detaljer ved huset og få et hegn, der er skræddersyet til jer. Se for eksempel effekten ved at vælge sorte stolper i enten komposit eller runde stolper i pulverlakeret stål: Her fremhæves det moderne udtryk. Med hegn i klar glas og stålramme fås et mere markeret udtryk. 

Når det kommer til funktion er hegnet i klar glas udelukkende et værn og afskærmning, der giver læ og sikrer dig mod at falde ned fra en høj terrasse eller lignende.

Husk, at du med et klart glashegn må forvente hyppigere rengøring, da de vil blive snavsede præcist som husets vinduer. 

Fakta om klar glas

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Åben for indkig
 • Kræver samme rengøring som dine vinduesruder
 • Findes i hærdet og lamineret glas
Se galleri med klar glas her

Frosted glas

Glashegn med frosted glas, sandblæst glas, matteret glas – kært barn, mange navne.

Denne type glashegn er ofte førstevalg, når der skal skærmes af omkring altaner, høje terrasser og verandaer. På områder, hvor der er frit udsyn til dit udeliv fra en villavej, byliv eller lignende, er det rart at kunne skærme af.

Det matterede glashegn er her yderst effektivt og skaber øjeblikkeligt privatliv og en rolig atmosfære i det område, der skærmes.

Frosted glas er også meget anvendeligt som rumdeler eller til brug i kombination med et træhegn. Ved at mikse hegnselementer i træ eller komposit med glas kan du skabe anderledes lysindfald og gøre din hegnsløsning mere let og elegant. 

Fakta om frosted glas

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Skærmer for indkig
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Findes i hærdet og lamineret glas
Se galleri med frosted glas her

Glas med frostede felter

Glashegn med frostede felter er en mellemting mellem det 100% matterede og det transparente. Frostede felter er en gammel kinesisk trykkemetode, hvorved glas dekoreres med et mønster. Her er det små kvadratiske felter, der lader lys passere, men som alligevel forstyrrer og distraherer øjet og gør det vanskeligere at kigge ind.

Glas med frostede felter er et godt valg, hvis du synes, det matterede glas er for massivt, men alligevel ønsker en mere iøjnefaldende løsning end det klare glas. 

Fakta om glas med frostede felter

 • Bevarer lysindfald
 • Skærmer for vind
 • Skærmer for delvist indkig
 • Kræver samme vedligeholdelse som dine vinduesruder
 • Findes i hærdet glas
Se galleriet med glashegn og frostede felter

Materialemix - kombinér træhegn, komposithegn og glashegn

Et mørkt træhegn eller komposithegn kan gøres lettere ved at tilføje elementer af glas. På den måde kan du bryde dit læhegn op, bevare udsyn og lade lyset passere, så der opstår smukke lysspild og skygger fra træer og omgivelser.

Vælg skråelementer, når du ønsker at bryde et højt hegn og skabe overraskende effekter. Skråelementer er også anvendelige og smukke som rumdelere mellem flere terrasser, altaner, rækkehuse eller blot en solrig krog i den private have. 

Vores komposit hegn med glas er vores nye hegnsserie, der kombinerer glas og kompositelementer til skræddersyede løsninger. Køb Futura-serien her.

Få nyheder, inspiration og tips direkte i din indbakke – tilmeld dig nyhedsbrevet her

Byg komposithegn med glas her

Trin 2: Vælg tilbehør og stolper

Nu til det sjove! Når du har valgt glasset ud fra dine ønsker til funktion og udtryk, er det blevet tid til at vælge, hvilken type stolpe du ønsker.

Nu har du muligheden for at designe og skræddersy hegnet, så det kommer til at passe perfekt til omgivelserne og husets stil. 

Du kan også vælge, om glasset skal være med ramme i galvaniseret stål eller om hegnet skal kombineres med en glaslåge og afsluttes med en håndliste i klassisk varm mahogni, sort eller hvidt kernetræ.

Tip! Når du vælger stolper og hegn, så tænk over, om der er noget ved huset, du ønsker at fremhæve, om der er nogle materialer, der går igen og om hegnet skal være diskret eller mere markant og iøjnefaldende.

Her kan du se vores udvalg af stolper og tilbehør:

 • Stolper i komposit - komposit er en blanding af træ og RePlast, der udnytter det bedste fra begge verdener. Læs mere om komposit her
 • Firkantede stolper i varmgalvaniseret stål
 • Sorte runde powdercoatede stolper
 • Glas med ramme i galvaniseret stål
 • Glaslåge med lås og dørhåndtag i klar glas eller frosted
 • Håndlister i mahogni og kernetræ
Se vedligeholdelsesfri løsninger her
Sorte håndlister til frosted glashegn og stolper i stål
Mahogni håndlister til frosted glashegn og stolper i stål

Trin 3: Godt at vide - Har du styr på reglerne?

Glashegn fra PLUS er et trygt og sikkert valg. Når du benytter glas som hegn, er der visse regler, der skal overholdes ifølge Trafik- bygge- og boligstyrelsens Bygningsreglement, også kendt under navnet BR18

Vi har naturligvis sørget for, at alle krav og regler til glassets holdbarhed og sikkerhed er overholdt. 

Afhængig af hegnets funktion og placering gælder der nogle sikkerhedskrav, som glasset skal leve op til. Forskellen på de forskellige glastyper ligger i tykkelsen og i opbygningen af glasset - læs mere

Glashegn fra PLUS fås i to forskellige tykkelser og i hærdet og lamineret glas. 

Læs mere om sikkerhed i Bygningsreglementet her.

Sikkerhed ved valg af glashegn

Skal jeg vælge hærdet eller lamineret glas?

Når du skal vælge glas, skal du tage højde for hegnets placering.

Skal dit hegn placeres over eller under 50 cm fra terrænet? Se forskellen på det to glastyper her:

Hærdet glas 6 mm 
Muliggør opsætning 0-50 cm over terræn. Ved eventuelt brud granuleres glasset i små ufarlige stykker.

Lamineret glas 8,76 mm
Kan anvendes som rækværk/værn ved opsætning over 50 cm over terræn. Glasset består af to lag glas, der er limet sammen om en folie. Brydes glasset, hæfter glassplinterne i folien.

Videoen til venstre illustrerer, hvordan det laminerede glas forbliver på folien, idet det knuses. Ved brud på hærdet glas granuleres glasset og falder til jorden.

 

Læs mere om alt det tekniske her

Trin 4: Klar til montering - gør-det-selv eller vælg en professionel montør

Når hegnet kommer hjem til dig, mangler du blot det sidste trin, før du kan nyde dit nye glashegn. Heldigvis har vi gjort det så enkelt som muligt for dig at montere glashegnet.

I vores videoguide kan du se, hvordan du trin-for-trin let kan opsætte hegnet.

Det er ligetil for alle, når blot du har det rette værkøj. 

Ønsker du alligevel hjælp til montage, har vi hos PLUS et godt samarbejde med en række montører fordelt rundt i hele Danmark. De kender vores produkter ud og ind og kan hurtigt montere dit hegn. 

Gå til montør-listen her.

Tip! Vær omhyggelig med, hvordan du opbevarer hegnet inden montering, så du undgår skader på dit nye glashegn.

Opbevaring af glas mens du gør klar til montage:
Placér altid glasset oprejst på et plant og stabilt underlag. Lad det hælde lidt på skrå mod en stabil flade og ikke direkte på jorden.

Flyt glaselementerne et ad gangen:
Undgå at glas og kanter får ridser eller skader. Flyt derfor kun ét stykke glas ad gangen. Håndtering/flytning af glas bør minimeres, da det altid øger risikoen for skader.

Udsæt ikke glasset for sol eller regn:
Ved opbevaring er det vigtigt, at du beskytter glasset mod sol og regn. Vi anbefaler altid, at du som minimum overdækker delene med en presenning, også selvom hegnet leveres med plastomslag.

Læs mere om opbevaring her.

 

Monteringsvideo - så let kan det gøres!
 •  

  Hærdet Glashegn - Klart - 90x180 cm

   Vejl. pris inkl moms.
   DKK1.429,00
   Bestil her
  •  

   Hærdet Glashegn - Klart - 55,4x176 cm

    Vejl. pris inkl moms.
    DKK1.039,00
    Bestil her
   •  

    Hærdet Glashegn - Klart - Skråelement - 90x180/127 cm

     Vejl. pris inkl moms.
     DKK1.699,00
     Bestil her
    •  

     Hærdet Glashegn - Klart - 90x127 cm

      Vejl. pris inkl moms.
      DKK1.299,00
      Bestil her
     •  

      Hærdet Glashegn - Klart - 90x91 cm

       Vejl. pris inkl moms.
       DKK849,00
       Bestil her
      •  

       Lamineret Glashegn - Klart - 90x91 cm

        Vejl. pris inkl moms.
        DKK1.569,00
        Bestil her
       •  

        Lamineret Glashegn - Klart til runde stolper - 90x91 cm

         Vejl. pris inkl moms.
         DKK1.699,00
         Bestil her
        •  

         Hærdet Glashegn - Klar til runde stolper - 90x91 cm

          Vejl. pris inkl moms.
          DKK979,00
          Bestil her
         •  

          Hærdet Glashegn - Frosted - 90x180 cm

           Vejl. pris inkl moms.
           DKK2.089,00
           Bestil her
          •  

           Hærdet Glashegn - Frosted - Skråelement - 90x180/127 cm

            Vejl. pris inkl moms.
            DKK2.359,00
            Bestil her
           •  

            Hærdet Glashegn - Frosted - 90x127 mm

             Vejl. pris inkl moms.
             DKK1.839,00
             Bestil her
            •  

             Hærdet Glashegn - Frosted - 90×91 cm

              Vejl. pris inkl moms.
              DKK1.179,00
              Bestil her
             •  

              Lamineret Glashegn - Frosted - 90×91 cm

               Vejl. pris inkl moms.
               DKK1.839,00
               Bestil her
              •  

               Lamineret Glashegn - frosted til runde stolper - 90x91 cm

                Vejl. pris inkl moms.
                DKK1.969,00
                Bestil her
               •  

                Hærdet Glashegn - Frosted til runde stolper - 90x91 cm

                 Vejl. pris inkl moms.
                 DKK1.299,00
                 Bestil her
                •  

                 Hærdet Glashegn med ramme og frostede felter - 90×90 cm

                  Vejl. pris inkl moms.
                  DKK1.199,00
                  Bestil her
                 •  

                  Hærdet Glas - m/frostede felter - 86×91 cm

                   Vejl. pris inkl moms.
                   DKK699,00
                   Bestil her
                  •  

                   Hærdet Glashegn - m/frostede felter - 90×91 cm

                    Vejl. pris inkl moms.
                    DKK1.039,00
                    Bestil her
                   •  

                    Hærdet Glashegn - m/frostede felter til runde stolper - 90x91 cm

                     Vejl. pris inkl moms.
                     DKK1.179,00
                     Bestil her