Hanne Larsen

Hanne Larsen

Salgschef hos PLUS A/S

Vigtig viden om træ

Træ udendørs:
Langt de fleste PLUS produkter er beregnet til udendørs brug. Overfladebehandlingen skal derfor sammenlignes med en udendørs træbeklædning, en træterrasse eller lignende – ikke med dit sofabord eller parket­gulv indendørs.

Vores tommelfingerregel er:
Alle træprodukter du køber hos PLUS skal efterbehandles!
I nogle tilfælde leverer vi vores produkter grundmalet, men du skal selv sørge for at slutbehandle produktet.

PLUS anbefaler at du først efterbehandler træværk når fugtigheden er under 15%. Brug en fugtmåler som kan købes i de fleste velassorterede byggemarkeder i Danmark.

 • Revner og sprækker

  Træ arbejder afhængig af vind og vejr. Derfor forekommer sprækker eller revner i produktet - det påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt - og du kan endda ople­ve, at revnen efter tid, vil trække sig sammen igen.

  Revner i træ

  .

 • Harpiksudtræk

  Alt efter træsort, vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal proces, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

  Harpiksudtræk

  .

 • Grønne pletter

  På grund af kobberindhold i trykimprægneringen kan der forekomme et grønligt skær samt udtræk af indholdsstoffer omkring knaster. Det grønlige skær vil hurtigt reduceres i takt med solens påvirkning.

  .

 • Strømærker

  På trykimprægnerede produkter kan der forekomme visuelle ”strømærker”. Denne nuance forskel vil med tiden forsvinde.

  Strømærker på træet

  .

 • Nuanceforskelle

  Vores PLUS produkter opbevares udendørs i perioden fra produktion og indtil levering hjemme hos dig. Vind og vejr vil således sætte nogle spor på materialet, som du vil kunne se i form af nuanceforskelle.

  Disse nuanceforskelle forringer ikke produktets levetid og vil udlignes med tiden.

  Nuanceforkelle på træet

Ingen af de ovennævnte forandringer skader træet. Derfor er de ikke reklamationsberettiget, det samme er gældende for spor efter skruer og klammer. For at sikre den bedste beskyttelse og efterbehandling se mere under efterbehandling og vedligehold af træ.

FSC

At bevare og passe på naturen er vigtigt for os.

Derfor besluttede vi lang tid før at bæredygtighed kom på dagsordenen, at det træ som indgår i vores produkter skal være FSC certificeret. Vi har således i mere end 11år udelukkende solgt bæredygtigt træ og dermed sat handling bag ordrerne om at bevare og passe på naturen. 

I en FSC-certificeret skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Vi ønsker som virksomhed at være med til at sikre bæredygtigheden i fremtiden. Samtidigt er FSC vores garanti for, at vi kan blive ved med at producere og levere produkter, der lever op til de krav, samarbejdspartnerne stiller til os.

Vi sætter en ære i at tænke bæredygtigt i alt, hvad vi gør og foretager os.

Læs mere om vore FSC certificering her


Vigtig viden

Hvad er vigtig viden om træ?

Vi vil gerne sikre os, at du får glæde af dit hegn, havemøbler eller andre produk­ter af træ, som du køber hos os! Træ er et levende materiale, som påvirkes af vind og vejr, det kan vi ikke gardere os imod. Men vi vil rigtig gerne give dig nogle gode tips og tricks til, hvad du kan gøre for at forlænge levetiden af dit PLUS produkt.

Læs mere om træ her