Generelt om stolpefødder

Stolpernes holdbarhed samt vertikale styrke kan øges ved at montere stolperne på en stolpefod – også kaldet stolpesko eller stolpebærer. På denne måde holdes stolpen væk fra direkte jordkontakt. Vær dog opmærksom på, at konstruktionen vil blive mindre stabil horisontalt ved anvendelse af en stolpefod frem for en almindelig nedgravning. Derfor vil stolpefødder være ideelle til selvafstivende konstruktioner. Bemærk at de stadig kan anvendes til montering af hegn – her skal du blot være opmærksom på, hvilken type stolpefod du anvender!

 

Montering af træstolper på eksisterende fundament

Hvis du ønsker at montere en træstolpe på et allerede eksisterende fundament, skal du anvende en TT-stolpefod eller en Cubic-stolpefod som vist på billedet

Montering af kompositstolper på eksisterende fundament

Er der tale om et hegn med kompositstolper, anbefales det ikke, at der gøres brug af ovennævnte stolpefødder. Her vil der i stedet være monteret et rør lodret gennem stolpen, hvis formål er at sikre stabiliteten. Dette rør har en påsvejset fod.

Montering af stålstolper på eksisterende fundament

Hvis der ønskes at anvendes galvaniserede stålstolper, kan disse ikke monteres på en stolpefod. I stedet skal du enten nedgrave stolpen eller montere denne på et eksisterende fundament. Hvis stolpen skal monteres på et eksisterende fundament, er det vigtigt, at stolpen købes med en påsvejset fod, idet det ikke er muligt at eftermontere denne på stolpen.