Få glæde af dine PLUS produkter i mange år frem

PLUS trykimprægneret og grundmalet produkter

Plus anbefaler altid at du efterbehandler dine produkter.

Tilbage til FAQTilbage til vedligeholdelsesoversigten

Alle malede produkter fra PLUS er kun grundmalet med et vandigt træbeskyttelsesmiddel i tidens farver.

Grundbehandlingen indeholder aktivstoffer, der hæmmer skimmelangreb. Så er dit produkt ”godt klædt på” til at modstå det skiftende klima. Malede overflader bør efterses og rengøres jævnligt. Derved fjernes sporer og næringsstoffer fra overfladen. Det forlænger levetiden og hæmmer vækst af skimmel og alger. Produkternes placering samt påvirkning af vind og vejr har stor indflydelse på overfladens holdbarhed. Generelt vil samlinger, endetræ og vandrette flader være mest udsatte, og mindre revner samt afskalninger kan forekomme.

Bemærk: Ved slutbehandling af teak- og gråbrunfarvede hegnselementer vil farven fremstå mørkere end grundbehandlingen. Foretag eventuelt et prøvestrøg på en ikke synlig del af hegnet. For at bevare det transparente udseende kan farven fortyndes med op til 30% vand. Nuanceforskelle mellem stolper og hegn i farverne hvid, teak og gråbrun kan forekomme.

Efterbehandling og vedligeholdelse:

Nyt træværk: 

  • Støv og snavs fjernes omhyggeligt inden efterhandling. PLUS anbefaler at bruge Colour til efterbehandling og vedligehold.
  • PLUS anbefaler at du først efterbehandler træværk når fugtigheden er under 15%. Brug en fugtmåler som kan købers i de fleste velassorterede byggemarkeder i Danmark.

Nedslidt træværk/begyndende afskalning:

  •  Er træet nedslidt eller er malingen begyndt at skalle af, sliber du ned til friskt træ. Bart tørt træ grundes med trægrunder, der beskytter træet i dybden mod råd og svamp. Efter forbehandling er træværket klar til overfladebehandlingen.
    For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve. Behandlingen skal foretages på tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

​For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve. Behandlingen skal foretages på tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

 -12 Drivtømmerfarve: Transparent toning (nærmeste RAL 7038) -16 Antracit: dækkende nuance (nærmeste RAL 7016)
 -13 Hvid: dækkende nuance (nærmeste RAL 9010)  -17 Teak: transparent toning (nærmeste RAL 1006)
 -14 Creme: dækkende nuance (nærmeste RAL 9001) -18 Gråbrun: transparent toning (nærmeste RAL 7023)
 -15 Sort: dækkende nuance (nærmeste RAL 9005)  

RAL-numrene er kun tilnærmede, da RAL-systemet er et forenklet farvesystem.