Når du skal støbe stolperne ned

Stolpefod til nedstøbning

Du kan også vælge at bruge en H-stolpefod til nedstøbning af dine træstolper. Læs mere om dette her.

Tilbage til "Fakta om træstolper"

Nedstøbning af stolpefod

Først graves et 90cm dybt hul, hvori stolpen skal placeres. Dybden sikrer frostfrit jord og dermed også en stabil jordbund. Det er især vigtigt, at stolpefoden støbes korrekt, så risikoen for at stolpefoden vil vælte eller synke minimeres betydeligt.

Her kan der med fordel anvendes et rør, hvori der tilsættes tørcement – en blanding af beton, grus og vand. Dette rør skal have en diameter, der tillader 3cm beton på alle sider af stolpefodens ankerjern – ellers kan det risikeres, at betonen vil flække! Det anbefales, at røret er højere end jordoverfladen. Ved at hæve stolpefoden et par centimeter fra jorden, vil stolpen nemlig beskyttes yderligere.

Ved anvendelse af et rør sparer du ikke blot på betonen, men der fås ligeledes en pænere og mere afsluttet overflade på den del af betonen, der stikker over jordoverfladen!

Nedstøbning af stolpefod

Hvis du vil nedstøbe en stolpefod, kan du anvende en H-stolpefod eller en U-stolpefod. Disse typer af stolpefødder anvendes udelukkende til træstolper. Hvis disse træstolper har en maksimal højde på 90cm, kan der anvendes en U-stolpefod. Hvis træstolperne derimod er højere, anbefales det, at der anvendes en H-stolpefod.

Du skal ligeledes være meget omhyggelig med, at stolpefoden støbes fast i den korrekte højde. Alternativt findes der justerbare stolpefødder, der, når de er støbt fast, let sikrer, at bjælken eller stolpen er i vater.