Bliv klogere på PLUS-produkterne her:

Om lærketræ

Vi har flere produkter, der er fremstillet af lærk. Læs meget mere her

Tilbage til FAQTilbage til vedligeholdelsesoversigten

På grund af den store andel af kerneved, har lærk større holdbarhed end fyr og gran, uden dog at opnå samme holdbarhed som trykimprægneret fyr.

Produkter i lærketræ skal straks efter montering efterbehandles. Lærketræ vil som øvrige produkter i træ have tendens til revnedannelser.

Lærk er en træsort, som let angribes af overfladeskimmel. Træet bør derfor overfladebeskyttes så hurtigt som muligt. Oliebehandles produktet ikke, vil overfladen med tiden få en naturlig sølvgrå patina og siden blive sort. Farveændringerne er ikke reklamationsberettiget. Regelmæssig rengøring fjerner sporer og næringsstoffer fra overfladen og forebygger vækst af skimmel og alger.
Produktets levetid forlænges, hvis det efterbehandles årligt.

Er lærketræet blevet sort skal det efterbehandles på følgende måde: Produktet afrenses grundigt med klorin/trærens, som man lader sidde min. 1⁄2 time. Gentag evt. behandlingen. Herved dræbes de svampe, der har misfarvet produktet. Når produktet er tørt, skal det behandles med træolie. Vi anbefaler træolie med fungicider og farvepigmenter i Pine/Eg, der giver en pæn glød og beskytter mod skimmelangreb.

Efterbehandling og vedligeholdelse:
Til efterbehandling anbefaler vi træolie med fungicider, der forebygger den naturlige nedbrydningsproces og hæmmer angreb af skimmelsvampe. Holdbarheden af overfladebehandlingen er meget afhængig af produkternes placering og påvirkning af vind og vejr. Pigmenteringen bleges som følge af solens ultraviolette stråler, og vil med tiden ”brænde” overfladebeskyttelsen væk.

junier