Virksomheden PLUS A/S

Historie og tradition

Tilbage til "Om PLUS"Tilbage til "VIRKSOMHEDEN"

Historien bag PLUS - med rødder tilbage til 1. verdenskrig

PLUS A/S er et dansk firma kendt for sit unikke danske design inden for haveindretning og udemiljø. Vi har rødder helt tilbage til 1. verdenskrig, da Sorø Stakitfabrik blev etableret af J. Bjørnsen Petersen og Holger Eich. Familien var aktive ejere og ledere helt op til slutningen af 90’erne.

Vi fandt vores niche ved blandt andet at fremstille snehegn i træ, et naturmateriale, som vi havde let tilgængeligt fra de danske skove.

Udviklingen fortsatte ved flytningen til Vejen i 1940. PLUS flyttede til Vejen, fordi vores råmateriale, træ, var tæt på i de store, jyske skove og plantager. Dermed har vi lagt stor vægt på bæredygtighed gennem størstedelen af vores levetid.

Med råvaren tæt på kunne vi mindske transporten - navnligt over Storebælt, som var dyr og vanskelig. I dag sourcer vi produkterne der, hvor materialer og arbejdskraft er den naturlige ressource. En del af vores træ kommer i dag fra de store skandinaviske skove, hvor der genplantes og dyrkes efter høje miljøstandarder.

Vi har gennem tiden fremstillet hegn til private, til det offentlige og til landbruget, og med landbruget tæt på har vi også i en periode fremstillet siloer, ensilagebeholdere m.v. til det grønne erhverv. I dag er vores fokus alene på at levere rammerne til det skønne udeliv – udelivet er blevet til livets frirum, hvor tankerne får vinger og sjælen ro.

Det hele startede tilbage i 1917, hvor J. Bjørnsen Petersen og Holger Eich startede Sorø Stakitfabrik. Dengang producerede man to typer af hegn, svensk stakit og idealhegn. Produktionen kørte på bestillinger, og man havde derfor intet lager.

.. Citat fra jubilæumsudgivelsen 40 år med træ, udgivet af Plus Vejen Træindustri A/S i 1981

Direktør

Lars Højsgaard

Fabrikationen af hegn, møbler, legeredskaber og øvrige produkter til indretning af haven og terrassen er baseret på viden og erfaring, høstet gennem flere generationer.

De værdifulde erfaringer bruges i dag i vidt omfang, når vi udvikler de produkter, som i dag kendetegner PLUS A/S, og de har rødder helt tilbage i "Sorø Stakitfabrik" og senere "Jysk Stakitfabrik".

De senere år har vi foretaget en del ændringer i sortimentet, så det nu også omfatter møbler, legeredskaber, hytter og udhuse. Samtidig oplever vi, at nye råvarer som stål, komposit, RePlast og glas har fundet deres naturlige plads i sortimentet.

Grundlæggende elsker vi hos PLUS træ i alle former, og træ vil fremadrettet være grundelementet i vores sortiment til indretning af haver og terrasser rundt omkring i hele Europa.

Mød team PLUS A/S

Salgschef

Hanne Larsen

Slip fantasien løs
Meget er sket, siden havesættet med to bænke og et bord blev opfundet! I dag kan du få et hav af forskellige møbler fra enkle bænke til havesæt i træ, metal og RePlast. Alt i en gedigen kvalitet og tidløst dansk design, så du har møbler til haven og terrassen i mange år. Find din egen stil og eksperimentér med at lave små hygglige spots rundt omkring i haven med en enkelt stol og et bord – så har du altid en lækrog, hvor du kan synke ned i fred og ro med en kop kaffe eller et glas. Eller stil jeres møbler op under træernes skygge og inviter naboerne til en hyggestund – PLUS giver dig alle muligheder.

Hvad bliver den store trend for næste sæson? For os er svaret klart: Danskerne ønsker bæredygtighed i alt, hvad de gør. Temaer som klima, miljø og vores børns fremtid er i fokus. Det er slut med køb-og-smid-væk kulturen. Vi værdsætter respekten for det gode håndværk og den gedigne kvalitet, og vi nyder at betragte gode materialer i naturens farvesætning. Bæredygtighed er oplevelsen af kvalitet i det nære og hjemlige – og vi vil hos PLUS gerne hjælpe dig med at skabe uderum, der kan give dig en oplevelse af kvalitet sammen med familie og venner.

Mød team PLUS A/S

PLUS A/S

PLUS er et dansk firma kendt for unikt, dansk design og høj kvalitet skabt med respekt for det gode håndværk og gedigne materialer. Hos PLUS finder du alt, hvad du skal bruge inden for haveindretning og udemiljø.

.. En kernefortælling med historien bag PLUS