Ofte stillede spørgsmål

I kundeservice får vi hver dag en lang række spørgsmål til vore produkter. Find svar på en række af de mest stillede spørgsmål her.

Uden for åbningstiden, har vi på siden her forsøgt også at svare på de mest almindelige spørgsmål. Finder du ikke svaret her, er du selvfølgelig altid velkommen til at sende os en mail på plus@plus.dk

Rigtig god fornøjelse rundt på PLUS.dk

 • Hvor langt skal de omlimede stolper graves ned?

  For at sikre dit PLUS hegn står godt og stabilt de næste mange år, anbefaler vi at stolperne nedgraves til frostfri dybde.

  I Danmark er frostfri dybde defineret som værende 0,9 - 1,2 meter, afhængigt af jordarten.

 • Hvor finder jeg en montagevejledning?

  Vi har lagt montagevejledninger ud på alle vore produkter, og du finder den lettest ved at søge øverst på siden - via den lille loop, indtast enten produktnavnet(eller dele heraf) alternativt produkt/DB nummeret.

 • Hvor finder jeg en udstilling af PLUS hegn?

  PLUS har udstillinger mange steder i Danmark, vil har gjort det let at finde en lokal udstilling via vort forhandlernet.

  Find din nærmeste udstilling og forhandler her

 • Har brug for en go idé til min nye terrasse, kan i hjælpe mig?

  Savner du inspiration til din nye terrasse?, vi anbefaler dig at besøger siden her. 

  På siden har vi lagt en række flotte billeder og beskrivelser af vore mest populære produkter tilgængelig som inspirationskilde til dig.

  Rigtig go fornøjelse.

 • Hvilken type galvanisering anvender PLUS til Cubic elementerne?

  Alle PLUS Cubic elementer er varmgalvaniseret i høj kvalitet. Vi anbefaler dog altid at man er forsigtig under montagen og undgår afslag på galvaniseringen. Skulle det alligevel ske at du kommer til at tabe et beslag og derved slår en flig af galvaniseringen, anbefaler vi at du køber en sprayflaske med galvafroid, og overfladebehandler inden færdigmontage.

  Se Cubic beslag her

 • Hvad gør jeg hvis der er fragtskader på min leverance?

  Det sker en gang imellem, at der kan opstå en fragtskade på en levering. Når det sker skal der oprettes en reklamation eller en RMA.

  Det er vigtig, at du tager billeder af skaden og indsender dem til den butik hvor du har køb dine PLUS produkter, hurtigst muligt efter leveringen.

 • Hvad er varmgalvanisering?

  Varmgalvanisering er en kemisk proces, hvor man dypper stål i smeltet zink ved 460 grader. Der sker så det at zinken korriderer, bliver til zinkoxid og derved beskytter stålet.

  Man kan opleve at et produkter fra PLUS kan være udsat for et begreb kaldet hvidrust. Hvidrust opstår ved for tæt lagring/opbevaring af galvaniserede materialer, forstået på den måde at 2 emner ligger opbevaret helt tæt - og eventuel vand ikke kan trænge væk.

  Hvordan stopper jeg hvidrust?

  Emner med hvidrust tørres, f.eks. ved hensigtsmæssig oplagring. Hvidrustangrebet stoppes herved og vil med tiden omdannes til det normale lag af zinkkorrosionsprodukter, som har en beskyttende virkning. Nydannet hvidrust kan ofte fjernes ved afvaskning med en stiv nylonbørste og vand. Mindre pletter med fastsiddende hvidrust kan afrenses med en slibesvamp.

 • Hvad er en fungicidbehandling?

  En del af vore produkter er fungicidbehandlet.

 • Der er revner og sprækker i mit træ?

  Træ arbejder afhængig af vind og vejr. Derfor forekommer sprækker eller revner i produktet, - det påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt - og du kan endda opleve at revnen trækker sig sammen igen.

 • Der er harpiks på overfladen af mit produkt?

  Alt efter træsorten, vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal process, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk, eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

 • Der er grønne pletter på hegnets overflade?

  På grundt af kobberindholdet i trykimprægneringen kan der forekomme et grønligt skær samt udtræk af indholdsstoffer omkring knaster.

  Det grønlige skær vil hurtigt reduceres i takt med solens påvirkning.

 • Der er knaster i træet?

  Knastgennemslag og udtræk i form af gullige pletter kan forekomme. Dette er helt naturligt og kan i stor udstrækning afhjælpes ved at slibe og efterbehandle med en passende maling. Evt senere "udblomstring" kan forekomme.

 • Hvad er trykimprægnering?

  Trykimprægnering er en effektiv behandlingsmetode, som forlænger træets holdbarked væsentligt. PLUS anvender udenlukkende godkendte imprægneringsmidler, som opfylder de nordisk miljøkrav.

  Efterbehandling og vedligeholdelse

  Duk kan vælge at fordiggøre behandlingen med træolie eller maling. For at give længst mulig holdbarked bør du færdigbehandle - på tørt træ - straks efter montering.

  Nyt træværk:

  Støv og snavs fjernes omhyggeligt - træet skal være tørt - inden efterbehandling.

 • Hvad er komposit?

  Komposit er et vedligeholdelsesfrit mareriale som består af 30% plastik, 10% bindemiddel og 60% træ. Denne sammensætning sikrer at produktet ikke går i forrådnelse og at man samtidig ikke skal vedligeholde produktet.

  Fordele ved komposit:

  • Der er minimal vedligeholdese ved komposittræ.  
  • Angreb fra skadedyr sker ikke med komposit da det er yderst modstandsdygtigt over for inseker som termitter og borebiller.  
  • Forvent at din kompositterrasse lever 20-25 år, og det uden vedligeholdelse.
  • Ingen splinter i fødderne på en varm sommerdag, kompositbrædder har en fast struktur som ikke går i opløsning.
  • Kompositplanker kræver ingen vedligeholdelse.