Sådan blev den opført trin for trin
Livets gang og murens fald
Jeg synes altid, det er lidt specielt at tænke på, at dét, nogen rykker ned, er der andre, der har bygget op med samme iver og forventningens glæde. Men sådan er livets gang, og det er helt sikkert også tilfældet her i min lille beretning om ‘murens fald’ i forbindelse med ombygning af vores sommerhus. Her kan du også læse om, hvordan vores første plan pludselig blev ændret. I stedet fandt vi på en løsning, der viste sig at åbne op for meget mere udnyttelse af uderummet.
Mange hilsner fra Tina
Velkommen til og rigtig god fornøjelse.
Fakta om Multipavillon:
Grundmodul pavillon:
- Udvendig grundmål: (BxL) 350×350 cm – 12,25 m²
- Udvendig mål inkl. udhæng: (L×B) 374×376 cm
- Udvendig højdemål: 199-283-208 cm
- Indvendig mål: (B×L) 332×332
- Indvendig højdemål: 204-283-196 cm
- Tagareal: (BxL) 212×370/192×370 cm – 15 m²
- Høvlede stolper: 90×90 mm
- Spær: 45×145 mm
- Tagbrædder: 15×80 mm
- Gulvrem trykimprægneret: 90×90 mm
Komplet løsning inkl. nødvendige beslag og skruer, bemærk dog, at tagpap eller shingles (ca. 15 m²) ikke medfølger, og skal tilkøbes i byggemarked/trælast.
Sådan blev det opført
Vores udgangspunkt var ikke en færdig terrasse med fliser, for havde der været det, kunne pavillonen blot placeres og monteres ovenpå fliserne. Her var kun en sokkel (der stod tilbage fra en væltet mur) så fundamentet til de tre andre sider skulle skabes fra bunden. Foran pavillonen skulle der også laves en ny fliseterrasse som vildmarksbadet kunne stå på, så derfor kom en mand med en bobcat, en del jord og endnu mere rødt sand.
Da min mand og jeg købte sommerhus, var det ikke selve sommerhuset, vi faldt for. Det var udelukkende placeringen og den fantastiske udsigt over Limfjorden. Huset ligger højt, og der kan være en del vind, så den tykke mur er sikkert opført i sin tid for at give læ. Vi synes, det var ærgerligt, at vi ikke kan gå fra den ene terrasse til den anden terrasse, og samtidig ville vi gerne have mere udsigt end det, de to kikhuller bidrog med. I øvrigt – kikhullerne er lavet af fire betonrør, og de er nu blevet til højbede til krydderurter, fordi det ser råt ud. Samtidig minder de os om sommerhusets forvandling.
Valget faldt på en Multi Pavillon fra Plus.dk. Den er i en kraftig kvalitet, og den kan tåle lidt af hvert. Den er 3,5 x 3,5 meter i udvendig mål, og den fåes i forskellige varianter. Vi valgte den her med store vinduer hele vejen rundt, dobbelt glasdør og med trægulv. Den blev monteret ovenpå soklen fra den gamle mur, og der blev lavet en ny sokkel af fundablokke på de tre andre sider. På grund af den lidt udsatte placering, blev bunden fastgjort med gevindstænger, der blev limet fast i soklen med injektionsmasse og skruet sammen med bolte.
Muren skulle væltes. Men det var meningen, at noget af den skulle bevares i form af et par søjler, så vi kunne montere et stort vindue i muren og en kraftig havelåge ind mod huset. Desværre, men nu heldigvis, kunne de dele af muren ikke skæres ud og bevares. Samtidig kom lyset pludselig igennem til husets langside. Det skulle ikke dækkes til igen. De overvejelser gjorde, at vi begyndte at undersøge markedet med pavilloner, udestuer, orangerier og hvad den slags kaldes, for på den måde kunne vi udvide udearealet og samtidig få læ og varme. Og sidde udenfor med tag over hovedet.
Her kan du se resterne af den gamle (hvide) sokkel. Der blev målt ud, murersnore blev spændt op i vatter og der blev placeret fundablokke på de tre sider, hvor der ikke var en sokkel i forvejen. Herefter blev fundablokkene fyldt op med beton.
Der blev også lavet nogle punktstøtter på midten, så gulvet blev støttet.
Vi havde flamingoblokke i overskud fra et andet byggeri, så de blev skåret til og brugt i hulrummet under gulvet. Der kom også lecabønner i og herefter blev det lukket med skum. Vi havde bestilt en Multi Pavillon med gulv, fordi der ikke var fliser eller andet gulv i forvejen.
Herefter blev Multi Pavillonen opført slag i slag:
Gulvremmen blev fastgjort med 12 mm gevindstang der blev limet fast med Fischer injektionsmasse og holdt sammen med skiver og bolte. På taget kom der tagpap og alukanter på. Jeg er ikke vild med de staniols-farvede alukanter, så de blev spraymalet med grunder og herefter med sort mat spraymaling. (Jeg køber grunderen i T-Hansen da de har grunder til alu).
Vi valgte at male pavillonen sort udvendig og hvid indvendig. Inden da havde træet fået en grundingsolie, så det var beskyttet bedst muligt.
Jeg viser indretningen en anden gang, men her kan du se en forsmag. Der er et gammelt spisebord med plader, Le Courbusier-stole og en sofa-bænk der kan trækkes ud til to sovepladser. Der kan sagtens være 8 rundt om bordet og samtidig er der også gangareal så man fint kan komme rundt.
Projekt ‘Multi Pavillon’ er ikke helt færdigt endnu, for der mangler det sidste flisearbejde, strøm og lidt med indretningen, men det bliver færdigt inden sommerferien. Vi valgte at male Multi Pavillonen sort udvendig og hvid indvendig.
Nu har vi et sted, hvor haven og udsigten kan nydes samtidig med, at vi sidder lunt og godt og kan følge med i årstiderne, fuglene og se skyerne drive forbi. Jeg viser detaljer med selve indretningen på et andet tidspunkt. Der er fint plads til otte personer rundt om bordet. Udover tre stole og to taburetter har jeg placeret en dyb sofabænk i pavillonen. Den kan slåes ud, så nu er der også to ekstra sovepladser og et sted, hvor jeg kan snuppe en ’morfar’.
Flere billeder fra Tina Dalbøges's haveprojekt
Billeder fra Poul Slot's haveprojekt
Poul Slot har også købt en PLUS multipavillon, her er lidt billeder fra hans projekt :)
Vore kunder fortæller
Jeg har været meget tilfreds med leverancen fra jer. Jeg synes det modulopbyggede koncept Multipavillonen blev leveret i, var en super løsning for en almindelig gør det selv mand som mig, hvor man slipper for selv at skulle "tænke design", købe brædder, save ud m.m. Tænker også jeres totale pris på samlesættet ikke er langt fra en "egen" løsning, som jo ville give noget mere besvær og flere fejlsituationer set med mine øjne. Rent faktisk formåede jeg stort set selv at montere jeres Multipavillon, kun med lidt ekstra armstøtte fra min kone i enkelte situationer - omvendt har hun til gengæld en stor del af æren for det pæne malerarbejde, der er udført.
Poul Sloth
Gør-det-selv-mand
Vi har fået opført en Multipavillon foran sommerhuset og vi bruger den flittigt hver gang vi er der. Selve bygningen er både gedigen og solid og så giver den læ. Også når det blæser en vældig vind fra vest. Samtidig har vi frit udsyn og følelsen af at sidde ude. Sidste sommer var der ikke en varm dag i hele juli, så der sad vi i Multipavillonen til alle måltider og også ud på de små timer. Jeg har indrettet den så vi let kan sidde otte personer rundt om spisebordet. Udover stole har jeg fundet en ‘spise-sofa/bænk' der kan trækkes ud til en dobbeltseng, så på den måde er pavillonen også blevet et anneks til overnattende gæster. Jeg har skruet små kroge over vinduerne så der let kan dækkes af med sort stof og det fungerer fint. Flere naboer har spurgt interesseret til den nye bygning, for den både pynter på matriklen, fuldfører et hyggeligt terrassemiljø og samtidig giver den os masser af brugsværdi.
Tina Dalbøge
Boligstylist