Drømmer du også om

Hønsehus i haven

At holde høns i haven er en drøm for mange. PLUS viser her hvad der skal til og hvad du kan forvente.

Sådan kan et hønsehus fra PLUS indrettes.

Høns er robuste og nemme dyr, der kræver meget lidt pasning.

Høns kan sagtens være alene hjemme i nogle dage, bare vand- og foderautomaten er fyldt op. Hønsene tåler hård kulde uden problemer, men de bryder sig ikke om træk. En kombination af en voliere, hvor de kan være ude under beskyttede forhold, og et hus, hvor de kan søge læ, er her ideelt. Samtidigt er et smukt hønsehus med til at give karakter til haven. I huset skal der være siddepinde, hvor hønsene kan sove om natten og en god redekasse. Høns kan i princippet lægge æg hvor som helst, men for at det også skal være nemt at samle æggene ind, er det en stor behagelighed, at æggene er samlet ét sted, hvor det er nemt at komme til. 

Se alle vore hønsehuse her

Høns er flokdyr

4-5 høns er nok til at kunne forsyne en familie med æg - om sommeren vil der også være lidt ekstra til at dele ud til naboer og venner.
Det kan være hyggeligt at slippe hønsene ud, så de kan gå frit i haven, men hvis man har bede med små, nye grøntsager og sommerblomster, skal enten hønsene eller planterne hegnes ind. Ellers vil hønsene hurtigt spise de små, sprøde spirer. Indhegningen kan helt enkelt laves med en rulle hønsenet og nogle pinde. På samme måde kan man nemt lave en løbegård, der kan flyttes rundt efter behov.
 

I de fleste kommuner er det tilladt at holde høns

En æglægningshøne koster ca. 100 kr. og racehøns kan være lidt dyrere. Man kan også starte med et hold helt små kyllinger, men det tager et lille halvt år, før de begynder at lægge æg, og inden den tid skal der tyndes ud i flokken, så hanerne bliver sorteret fra.

Høns er nærmest altædende og elsker f.eks. kartoffelskræller, en rest pasta fra middagsbordet, ukrudt fra haven, orme, små snegle og insekter. Derudover skal de have et fuldfoder. Dette vil øge ægproduktionen og sikre, at hønsene får de vitaminer og mineraler, de har brug for.

Se vores hønsehuse

Hønsehuse i høj kvalitet og dansk design

PLUS har designet og udviklet et nyt eksklusivt hønsehus, som både er lækkert at se på og nemt at holde. Se yderligere information herunder.

Se udvalget
 • Hønsehus 6-kantet - Sort

   

  Hønsehus 6-kantet - Sort

   Vejl. pris inkl moms.
   DKK15.999,00
   Bestil her