Sådan kan et hønsehus fra PLUS indrettes

Høns er robuste og nemme dyr, der kræver meget lidt pasning.

Høns kan sagtens være alene hjemme nogle dage, bare vand- og foderautomaten er fyldt op. Hønsene tåler uden problemer selv ret hård kulde, men de bryder sig ikke om træk. En kombination af en voliere, hvor de kan være ude under beskyttede forhold, og et hus, hvor de kan søge læ, er ideelt, og et smukt hønsehus er samtidig med til at give karakter til haven. I huset skal der være siddepinde, hvor hønsene kan sove om natten og en god redekasse. Høns kan nemlig i princippet lægge æg hvor som helst, men for den, der skal indsamle dem, er det en stor behagelighed, at æggene er samlet et sted, hvor det er nemt at komme til.

Se alle vore hønsehuse her

Høns er flokdyr

4-5 høns er nok til at holde en familie med æg, og om sommeren vil der også være lidt ekstra til at dele ud af til naboer og venner.
Det kan være hyggeligt at slippe hønsene ud, så de kan gå frit i haven, men hvis man har bede med små nye grøntsager og sommerblomster, skal enten hønsene eller planterne hegnes ind. Ellers vil hønsene hurtigt spise de små sprøde spirer. Indhegningen kan helt enkelt laves med en rulle hønsenet og nogle pinde. På samme måde kan man nemt lave en løbegård, der kan flyttes rundt efter behov.
 

I de fleste kommuner er det tilladt at holde høns

En æglægningshøne koster ca. 100 kr. og racehøns kan være lidt dyrere. Man kan også starte med et hold helt små kyllinger, men det tager et lille halvt år, før de begynder at lægge æg, og inden den tid skal der tyndes ud i flokken, så hanerne bliver sorteret fra.

Høns er nærmest altædende og elsker f.eks. kartoffelskræller, en rest pasta fra middagsbordet, ukrudt fra haven, orme, små snegle og insekter. Derudover skal de have et fuldfoder. Det vil øge ægproduktionen og sikre, at hønsene får de vitaminer og mineraler, de har brug for.

Se vores hønsehuse

Hønsehuse i høj kvalitet og dansk design

PLUS har designet og udviklet et nyt eksklusivt hønsehus, som både er lækkert at se på og nemt at holde. Se yderligere information herunder.

Se udvalget
 • 6 kantet hønsehus, sortmalet

   

  6 kantet hønsehus, sortmalet

  Bl.a. inklusiv
   Vejledende pris
   DKK0,00
   Vis og tilpas
  • Hønsehus 4-kantet, 124×241 cm

    

   Hønsehus 4-kantet, 124×241 cm

   Bl.a. inklusiv
    Vejledende pris
    DKK0,00
    Vis og tilpas
   • Hønsehus kvadratisk ubehandlet model 194×194 cm

     

    Hønsehus kvadratisk ubehandlet model 194×194 cm

    Bl.a. inklusiv
     Vejledende pris
     DKK0,00
     Vis og tilpas

    Få inspiration i indbakken og på de sociale medier

    • #PlusUdeliv: