Ofte stillede spørgsmål

I kundeservice får vi hver dag en lang række spørgsmål til vore produkter. Find svar på en række af de mest stillede spørgsmål her.

Uden for åbningstiden, har vi på siden her forsøgt også at svare på de mest almindelige spørgsmål. Finder du ikke svaret her, er du selvfølgelig altid velkommen til at sende os en mail på plus@plus.dk

Rigtig god fornøjelse rundt på PLUS.dk

 • Hvor langt skal de omlimede stolper graves ned?

  For at sikre dit PLUS hegn står godt og stabilt de næste mange år, anbefaler vi at stolperne nedgraves til frostfri dybde.

  I Danmark er frostfri dybde defineret som værende 0,9 - 1,2 meter, afhængigt af jordarten.

 • Hvor finder jeg en montagevejledning?

  Vi har lagt montagevejledninger ud på alle vore produkter, og du finder den lettest ved at søge øverst på siden - via den lille loop, indtast enten produktnavnet(eller dele heraf) alternativt produkt/DB nummeret.

 • Hvor finder jeg en udstilling af PLUS hegn?

  PLUS har udstillinger mange steder i Danmark, vil har gjort det let at finde en lokal udstilling via vort forhandlernet.

  Find din nærmeste udstilling og forhandler her

 • Har brug for en go idé til min nye terrasse, kan i hjælpe mig?

  Savner du inspiration til din nye terrasse?, vi anbefaler dig at besøger siden her. 

  På siden har vi lagt en række flotte billeder og beskrivelser af vore mest populære produkter tilgængelig som inspirationskilde til dig.

  Rigtig go fornøjelse.

 • Hvilken type galvanisering anvender PLUS til Cubic elementerne?

  Alle PLUS Cubic elementer er varmgalvaniseret i høj kvalitet. Vi anbefaler dog altid at man er forsigtig under montagen og undgår afslag på galvaniseringen. Skulle det alligevel ske at du kommer til at tabe et beslag og derved slår en flig af galvaniseringen, anbefaler vi at du køber en sprayflaske med galvafroid, og overfladebehandler inden færdigmontage.

  Se Cubic beslag her

 • Hvad gør jeg hvis der er fragtskader på min leverance?

  Det sker en gang imellem, at der kan opstå en fragtskade på en levering. Når det sker skal der oprettes en reklamation eller en RMA.

  Det er vigtig, at du tager billeder af skaden og indsender dem til den butik hvor du har køb dine PLUS produkter, hurtigst muligt efter leveringen.

 • Hvad er varmgalvanisering?

  Varmgalvanisering er en kemisk proces, hvor man dypper stål i smeltet zink ved 460 grader. Der sker så det at zinken korriderer, bliver til zinkoxid og derved beskytter stålet.

  Man kan opleve at et produkter fra PLUS kan være udsat for et begreb kaldet hvidrust. Hvidrust opstår ved for tæt lagring/opbevaring af galvaniserede materialer, forstået på den måde at 2 emner ligger opbevaret helt tæt - og eventuel vand ikke kan trænge væk.

  Hvordan stopper jeg hvidrust?

  Emner med hvidrust tørres, f.eks. ved hensigtsmæssig oplagring. Hvidrustangrebet stoppes herved og vil med tiden omdannes til det normale lag af zinkkorrosionsprodukter, som har en beskyttende virkning. Nydannet hvidrust kan ofte fjernes ved afvaskning med en stiv nylonbørste og vand. Mindre pletter med fastsiddende hvidrust kan afrenses med en slibesvamp.

 • Hvad er en fungicidbehandling?

  En del af vore produkter er fungicidbehandlet.

 • Der er revner og sprækker i mit træ?

  Træ arbejder afhængig af vind og vejr. Derfor forekommer sprækker eller revner i produktet, - det påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt - og du kan endda opleve at revnen trækker sig sammen igen.

 • Der er harpiks på overfladen af mit produkt?

  Alt efter træsorten, vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal process, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk, eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

 • Der er grønne pletter på hegnets overflade?

  På grundt af kobberindholdet i trykimprægneringen kan der forekomme et grønligt skær samt udtræk af indholdsstoffer omkring knaster.

  Det grønlige skær vil hurtigt reduceres i takt med solens påvirkning.

 • Der er knaster i træet?

  Knastgennemslag og udtræk i form af gullige pletter kan forekomme. Dette er helt naturligt og kan i stor udstrækning afhjælpes ved at slibe og efterbehandle med en passende maling. Evt senere "udblomstring" kan forekomme.

 • Hvad er trykimprægnering?

  Trykimprægnering er en effektiv behandlingsmetode, som forlænger træets holdbarked væsentligt. PLUS anvender udenlukkende godkendte imprægneringsmidler, som opfylder de nordisk miljøkrav.

  Efterbehandling og vedligeholdelse

  Duk kan vælge at fordiggøre behandlingen med træolie eller maling. For at give længst mulig holdbarked bør du færdigbehandle - på tørt træ - straks efter montering.

  Nyt træværk:

  Støv og snavs fjernes omhyggeligt - træet skal være tørt - inden efterbehandling.

 • Hvad er komposit?

  Komposit er et vedligeholdelsesfrit mareriale som består af 30% plastik, 10% bindemiddel og 60% træ. Denne sammensætning sikrer at produktet ikke går i forrådnelse og at man samtidig ikke skal vedligeholde produktet.

  Fordele ved komposit:

  • Der er minimal vedligeholdese ved komposittræ.  
  • Angreb fra skadedyr sker ikke med komposit da det er yderst modstandsdygtigt over for inseker som termitter og borebiller.  
  • Forvent at din kompositterrasse lever 20-25 år, og det uden vedligeholdelse.
  • Ingen splinter i fødderne på en varm sommerdag, kompositbrædder har en fast struktur som ikke går i opløsning.
  • Kompositplanker kræver ingen vedligeholdelse. 
 • Der er pletter af svamp i træets overflade!

  Jeg oplever små pletter af svamp i træets overflade, hvad kan jeg gøre?

  Problemstilling:
  Trykimprægneringen beskytter mod råd, men beskytter ikke direkte mod skimmelvækst på træet. Derfor kan trykimprægneret træ god få skimmelpletter på overfladen. 

  Løsningsbeskrivelse:
  Rengør overfladen med en klorinopløsning-/Rodalon – læs på etiketten. Påfør opløsningen med en blød børste og lad det sidde ca. ½ time og skyl med rent vand. Evt. gentag processen. Lad hegnet tørre og efterbehandl med træolie indeholdende fungicider.

 • Grundmalede produkter

  Flere af vore produkter leveres grundmalet med et vandigt træbeskyttelsesmiddel i tidens farver. Grundbehandlingen indeholder aktivstoffer, der hæmmer skimmelangreb. Så er dit produkt ”godt klædt på” til at modstå det skiftende klima. Malede overflader bør efterses og rengøres jævnligt. Derved fjernes sporer og næringsstoffer fra overfladen. Det forlænger levetiden og hæmmer vækst af skimmel og alger. Produkternes placering samt påvirkning af vind og vejr har stor indflydelse på overfladens holdbarhed. Generelt vil samlinger, endetræ og vandrette flader være mest udsatte, og mindre revner samt afskalninger kan forekomme.

  Bemærk: Ved slutbehandling af teak- og gråbrunfarvede hegnselementer vil farven fremstå mørkere end grundbehandlingen. Foretag eventuelt et prøvestrøg på en ikke synlig del af hegnet. For at bevare det transparente udseende kan farven fortyndes med op til 30% vand. Nuanceforskelle mellem stolper og hegn i hvid, teak og gråbrun kan forekomme.

  Efterbehandling og vedligeholdelse:

  1. Nyt træværk: Støv og snavs fjernes omhyggeligt inden efterhandling.
  2. Nedslidt træværk/begyndende afskalning: Er træet nedslidt eller er malingen begyndt at skalle af, sliber du ned til frisk træ. Bart tørt træ grundes med trægrunder, der beskytter træet i dybden mod råd og svamp. Efter forbehandling er træværket klar til overfladebehandlingen

  For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour (se side 73) eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve. Behandlingen skal foretages på tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

  -12 Drivtømmerfarve: Transparent toning (nærmeste RAL 7038)-16 Antracit: dækkende nuance (nærmeste RAL 7016)
  -13 Hvid: dækkende nuance (nærmeste RAL 9010)  -17 Teak: transparent toning (nærmeste RAL 1006)
   -14 Creme: dækkende nuance (nærmeste RAL 9001)-18 Gråbrun: transparent toning (nærmeste RAL 7023)
  -15 Sort: dækkende nuance (nærmeste RAL 9005)  

   Ralfarver er heldækkende. RAL numrene er kun tilnærmede, da RAL systemet er et forenklet farvesystem. 

 • Om genbrugsplast

  I flere af vores møbelserier tilbyder vi planker produceret af gennemfarvet genbrugsplast. For at stabilisere plankerne er de på undersiden for- synet med en stålforstærkning i plankernes længde. Plasten kan udvide sig fra 2,6-5,2mm pr. meter ved temperaturer fra +20-+40 ̊c. Plankerne vil udvide sig ved varmepåvirkning men vil rette sig tilbage til udgangspositionen ved normal temperatur.
  Det må forventes, at plankerne mister farve og bliver matte med tiden. Plankerne er UV-stabiliseret.

  Plankerne er splintfrie, og der vil ikke forekomme sprækker og revner – og den skal ikke efterbehandles eller vedligeholdes med maling. Behøver kun rengøring med børste og vand.

 • Om komposit

  Hvad er komposit?
  Vi har flere produkter, der er fremstillet i komposit materiale. Komposit betyder i sin grundlæggende definition, at det er et materiale der er sammensat af mindst to eller flere komponenter. Vores komposit materiale består af 50 % genbrugstræ, 35 % genbrugsplast og 15 % binde- middel. Denne sammensætning af de tre komponenter gør, at du har minimal vedligeholdelse ved komposit – næsten vedligeholdelsesfrit.

  Efterbehandling og vedligeholdelse:

  Vedligeholdelsesfri, behøver kun rengøring med børste og vand.

 • Om lærketræ

  På grund af den store andel af kerneved, har lærk større holdbarhed end fyr og gran, uden dog at opnå samme holdbarhed som trykimprægneret fyr. Produkter i lærketræ skal straks efter montering efterbehandles. Lærketræ vil som øvrige produkter i træ have tendens til revnedannelser.

  Lærketræ er en træsort, som let angribes af overfladeskimmel. Træet bør derfor overfladebeskyttes så hurtigt som muligt. Oliebehandles produktet ikke, vil overfladen med tiden få en naturlig sølvgrå patina og siden blive sort. Farveændringerne er ikke reklamationsberettiget. Regelmæssig rengøring fjerner sporer og næringsstoffer fra overfladen og forebygger vækst af skimmel og alger.
  Produktets levetid forlænges, hvis det efterbehandles årligt.

  Er lærketræet blevet sort skal det efterbehandles på følgende måde: Produktet afrenses grundigt med klorin/trærens, som man lader sidde min. 1⁄2 time. Gentag evt. behandlingen. Herved dræbes de svampe, der har misfarvet produktet. Når produktet er tørt, skal det behandles med træolie. Vi anbefaler træolie med fungicider og farvepigmenter i Pine/Eg, der giver en pæn glød og beskytter mod skimmelangreb.

  Efterbehandling og vedligeholdelse:
  Til efterbehandling anbefaler vi træolie med fungicider der forebygger den naturlige nedbrydningsproces og hæmmer angreb af skimmelsvampe. Holdbarheden af overfladebehandlingen er meget afhængig af produkternes placering og påvirkning af vind og vejr. Pigmenteringen bleges som følge af solens ultraviolette stråler, og vil med tiden ”brænde” overfladebeskyttelsen væk.