Komfort og æstetik i topklasse

Zigma - forskøn udemiljøet og dyrk fælleskabet med bord/bænkesæt

Se de mange fordele ved Zigma Bord/Bænkesættet, og få tips til indretning på terrassen.

Bord/Bænkesæt styrker fælleskabet og skaber liv i udemiljøet

Solen er kun lige begyndt at vise sig på forårshimlen, før mængder af vintertrætte folk bevæger sig ud i foråret for at nyde en lille solstråle skinne på den d-vitamin-trængende hud. 

Havemøbler og havebænke kommer frem fra skuret i de private hjem, og i terrassemiljøer, parker og byrum, foran cafeer og restauranter, fyldes borde og bænke hurtigt med glade mennesker over en kaffe og en bid brød.

PLUS havemøbler og bord bænkesæt er designet til at danne centrum for fællesskabet, uanset om det er i de små haver, byrum eller på virksomhedens terrasse. 

Vores bænkesæt, Zigma, er her særligt velegnet.

Omkring et rummeligt bænkesæt - udført i gode, holdbare materialer i et smukt design - er der lagt op til et leben uden lige, med folk der hygger, spiser og mødes i al slags vejr.

PLUS ZIGMA 185700-15

En fryd for øjet

Der er flere måder at forskønne udemiljøet på. Men målet er ofte det samme: at invitere forbipasserende til ophold og hvil. Et hyggeligt miljø med møbler i et lækkert design er med til at skabe liv og tryghed.

Hos PLUS har vi et bredt udvalg af havemøbler og outdoor møbler, særligt udviklet til brug i det offentlige rum og på virksomheden.

Zigma-serien er ét af dem. Et robust bord bænkesæt, udført i kvalitetsmaterialer og i et design, der med garanti kan holde til at blive brugt af mange. 

Møblerne fås i forskellige materialer; lærketræ og malet træ i sort og grøn samt et sammenbygningsmodul i stål.

Her på siden kan du læse mere om Zigma-serien, om vedligeholdelse af havemøbler og få inspiration til, hvordan du indretter skønne udemiljøer.

Galvaniseret med lige linjer

Hvorfor vælge Zigma?

Zigma har mange gode sider. Her er nogle af dem: 

 • Smukt design
 • Fleksibel og brugervenlig konstruktion
 • Udført i gode, holdbare materialer
 • Rummelig
 • Ekstra komfort med dets ryglæn med hældning og bænke med god sædedybde
 • Mulighed for tilvalg
 • Meget stabil og tung – lader sig ikke vælte omkuld
 • Benenes udformning gør det muligt at fastgøre møblet til jorden, så det står stabilt uden at kunne flyttes rundt
PLUS ZIGMA 185700-15
PLUS ZIGMA 185700-15

Komfort - Sid godt og nyd livet

Hvor ofte føles en picnic eller en frokost i middagspausen ikke som at sidde ret op og ned på en gammel, hård kirkebænk? Dét har vi lavet om på.

Et bord- bænkesæt kan, i vores øjne, sagtens forenes med god siddekomfort. 

Zigma er lavet af kraftige træplanker på et stel i det smukke varmgalvaniserede stål. Det er de små detaljer i designet, der gør, at komforten kommer helt i top. Særligt hvis du vælger ryglæn til bænkene.

Den øverste planke på ryglænet er således med hældning, hvilket gør siddestillingen mere behagelig og naturlig i forhold til ryggens position.

Hvor mange kan vi være? På hver bænk kan 3 personer sidde godt uden af føle sig indeklemt. Vælger du den store model med sammenbygningsmodulet, får du et møbel med plads til mindst 12 personer. 

Zigma – byg bro og bring mennesker sammen

Drømmen om at kunne samle store grupper af mennesker eller flere familier omkring ét bord var én af grundtankerne for Zigma-serien. 

Ensomhed er desværre en trist tendens, men heldigvis er der, i det offentlige rum, kommet mere fokus på at skabe steder, der får samhørigheden og fællesskabet til at gro. At nyde et måltid på en langbænk er nok den bedste og mest uformelle måde, hvorpå nye samtaler og møder mellem mennesker kan opstå.

Zigma er designet med et sammenbygningsmodul, der gør det muligt at koble to borde sammen i forlængelse af hinanden. Modulet bygger således bro til selskabet ved det andet bord.

Tip! Sammenbygningsmodulet kan bruges til afsætning og til dekoration, som for eksempel en potteplante eller andet nips. Modulet er lavet af en perforeret plade i varmgalvaniseret stål. Materialet gør det endda muligt at sætte noget varmt på den – fx en grill. På den måde undgås skader på træplankerne.

PLUS ZIGMA 185700-15

Gavnlige effekter ved fællesspisning

Ikke kun fællesskabet har gavn af, at vi spiser sammen.
Undersøgelser viser nemlig, at også vores helbred får det markant bedre. 

 

Hjertet har godt af, at vi er sociale med andre mennesker. Når vi trives, har vores krop det bedre (...) at mødes med nye mennesker omkring et måltid er givende.

 

Her kan du købe dit Zigma Bord-/Bænksæt

Detaljer om produktet

Vores produkter er resultatet af mange års erfaring med møbler og hegn til udemiljøet, vores nyskabende tilgang til havedesign og en mission om, at hensyn til miljø og bæredygtighed skal tænkes ind i alle led i processen. 

Vores havemøbler er produceret af de allerbedste materialer, der samtidigt tager størst muligt hensyn til miljøet og de mennesker, der arbejder med træet. 

Al vores træ er således FSC-certificeret. 

Er du interesseret i at vide mere om certificeringen, kan du læse meget mere om FSC her og blive klogere på, hvorfor du som forbruger altid bør kigge efter FSC-mærket, når du vælger havemøbler.

FAKTA om Zigma:

 • Siddepladser: 6 (3 pr. bænk).
 • Farve: Sort, Grøn eller Ubehandlet/Natur
 • Materiale: Fyr/gran eller Lærk
 • Stel/ben: 45×45 mm varmgalvaniseret stål.
   
 • Design: PLUS A/S
 • Certificering: FSC MIX 70%
 • Leveres som "Saml selv".

Det naturlige valg kræver en smule arbejde

Møbler i træ er smukke og levende at se på, og de komplementerer omgivelserne i det fri på fineste vis. Men træ er et naturligt materiale, der vil arbejde og ændre sig efter vejr- og temperaturforhold. 

Hvad sker der med træ, der ikke vedligeholdes? 
Vedligeholder du ikke dine træmøbler, vil træet med tiden miste sin sejhed. Træet vil danne revner, tørre ud og rejse sig, hvilket øger risikoen for trælse splinter, der er ubehagelige at sidde på og røre ved. Og efter blot et par år vil havemøblerne hurtigt ende med at se triste ud. 

Vedligeholdelse handler ikke kun om at sikre møblets holdbarhed. Det handler også om æstetik. I luften findes forskellige skimmelsvampe, der gerne vil sætte sig på andre levende materialer, blandt andet træ. Derved får træ, der står ubehandlet, hurtigt sorte pletter og plamager. Det gælder især ubehandlet lærketræ, der af natur ellers er en stærk og selvimprægnerende træsort. Lærketræ vil med tiden blive mere sølvgråt og miste sin varme glød, hvis ikke det behandles med olie.

Nu ved du, hvorfor det er nødvendligt at vedligeholde, så nu gælder det bare om at give dine møbler lidt kærlighed i form af maling (vandbaseret) eller olie. 

Møbler ude hele året rundt?

Zigma er et tungt bord-/bænkesæt, der ikke så let lader sig flytte rundt med.

Dette er en fordel, idet det står godt og stabilt på jorden i al slags vejr. Du kan derfor fint have det stående ude året rundt.

Ønsker du at flytte bordet til en ny placering i læ for regn og sne i vinterhalvåret kan dette gøre med hjælp fra to stærke personer.

Vedligeholdelse af træmøbler - Når du gør det, så gør det rigtigt

Men hvordan vedligeholder man så bedst sine havemøbler?

Faktisk er det ikke så vanskeligt og tidskrævende, som mange tror. Når først du har de rigtige materialer og remedier til arbejdet, går det som en leg, og du vil glæde dig over de synlige resultater undervejs. 

Læs vores miniguide til, hvordan du vedligeholder dine træmøbler her.

Det skal du bruge:

 • Sandpapir
 • Spand med vand og sæbe – brug en trærens, hvis træet er meget beskidt.
 • Olie eller maling - Om du skal bruge olie eller maling afhænger af, hvilke materialer, dine møbler består af, og hvordan de er behandlet. Zigma-serien findes i ubehandlet lærk og i sortmalet træ.
  Husk det skal være vandbaseret maling.

Resultater med olie: Efter en gang olie står årringe og strukturer i træet igen tydeligt frem.

Resultater med maling: Efter en gang maling står møblet igen som nyt, glat i overfladen og fri for afskallet maling. 

Om designet - åben og venlig konstruktion

Det klassiske bord-/bænkesæt er kendt for at være praktisk men også for at være lidt vanskeligt at sætte sig ved. Når vi sidder mange på bænken, kræves det indimellem, at vi rejser os for hinanden. Dette kan give en uro i selskabet, og det kan tilmed være fysisk udfordrende for særligt børn og ældre.

Denne udfordring ønskede vores designteam at finde en løsning på, og idéen til Zigma blev således til.

Benenes zigzag-form skråner, og møblet ser dynamisk og imødekommende ud. Denne konstruktion gør, at du let og ubesværet kan sætte dig ned - ja, nærmest gå ind i møblet - uden at skulle løfte benet højt over bænken, før du kan sætte dig.

Få inspiration til virksomheden: Øg trivslen og styrk sammenholdet med et smukt udemiljø

Rundt omkring på de danske virksomheder tripper medarbejdere efter at komme ud og nyde frokosten, så snart vejret tillader det. 

Hos PLUS lever og ånder vi for at levere møbler, der skaber åndehuller og oaser. Her er virksomhedens udearealer ingen undtagelse. Med grønne områder og mulighed for at nyde frokostpausen eller afholde korte møder omkring et bord bænkesæt med god komfort, er vi overbeviste om, at medarbejdertrivslen øges og sammenholdet blomstrer. 

Vi kender det fra os selv: En lille pause i solen omgivet af grønne planter gør, at vi vender tilbage til arbejdet med fornyet energi. 

Sandheden er, at der slet ikke skal så meget til, før vi føler os tilpas, kan slappe af og lade tankerne vandre for en stund. 

Vi har samlet inspiration til, hvordan du kan give virksomhedens udemiljø lidt ekstra kærlighed og dermed øge dine medarbejderes trivsel.

Tip!

 • Indret med plantekasser med krydderurter, duftende planter som fx lavendler og eukalyptus.
   
 • Skab små afgrænsede rum med plantekasser ved at tilplante dem med store planter som fx bambus og høje græsser.
   
 • ​Dekorér med nipsting; urtepotter med årstidens blomster og en lanterne på det lille sammenbygningsmodul.
Plantekasse på ben

Gå på opdagelse - find din møbelfavorit

Har du andre drømme og ønsker til dit havemøbel, så se alle vores møbelsæt i et væld af forskellige designs og materialer lige her.

Alpha Bord-/Bænksæt
Nostalgi Plankesæt
Country Plankesæt
Siesta Møbelsæt
Wega Bord-/Bænksæt
Wega Bord-/Bænksæt

Følg PLUS på Instagram og bliv inspireret

Få tips til dit PLUS projekt, gode ideer til dit uderum og deltag i konkurrencer